Ico - Mipmapping issue
#1
When playing Ico in hardware mode the god rays are pretty much gone even with the mipmapping emulation on full. 
This is how the game looks in hardware mode with mipmapping off
[Image: Mob28lH.png]
This is how it looks with full mipmapping emulation and half-pixel offset set to normal (there is a slight difference, open both images in new tabs then switch back and forth)
[Image: FPoH0lE.png]
And this is how it looks in software mode

[Image: w8pakx0.png]
I tried messing around with some settings to see if anything would change but I've had no luck with that. 
Are there any ways to fix it or is it FUBAR?
Reply

Sponsored links

#2
Hi, have you tried OpenGL HW mode?
What GPU are you using?
Reply
#3
I think it needs trilinear full with full mipmap set.
CPU: I7-4770 3.9GHZ
Motherboard: Asrock B85M - DGS
RAM: Hyper X Savage 2x8GB 1.6GHZ CL9
GPU: GTX750TI 2GB GDDR5
OS: Windows 10 Pro 64bit
Reply
#4
(11-22-2021, 11:16 AM)steppa66 Wrote: Hi, have you tried OpenGL HW mode?
What GPU are you using?
I tried both hardware modes, though both modes have behaved exactly the same in every game I tried. My GPU is a 960.
(11-22-2021, 07:03 PM)lightningterror Wrote: I think it needs trilinear full with full mipmap set.
Full mipmap and full trilinear does fix that problem, but it also causes another problem where certain specific camera angles cause weird lightning and texture issues. 
It's always the same camera angles and it only happens when both are set to full regardless of upscaling. 
https://i.imgur.com/RQxmQ9A.mp4 
https://i.imgur.com/Oup3egu.mp4 
And in that same room the shadows turned into textures after I toggled mipmaping off and then back to full without stopping the emulation. The problem goes away in the last two seconds after I turn mipmapping off again. 
https://i.imgur.com/CONVeyo.mp4 
I wonder if Ico is just one of those games.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)