Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Not being able to run Persona 3 FES at usual speeds after reinstalling Windows
#1
Hello,

I hope this is the right place to post something like this. So I've been playing Persona 3 FES for a while now, but I had to reinstall Windows 10 on my computer, and now, even though the hardware and settings I use are the same (I used the config guide from the website both when I had first set up PCSX2 and now), I can't manage to get the intros (openings) run smoothly and there are, although somewhat rare, "stutters" in-game. I can confirm that I had been able to run this game w/o any trouble on this computer previously and I tried a bunch of things I could thought of already.

I use a laptop, so I made sure all the power settings are at maximum perfomance, ran through general settings, both on Windows and NVIDIA control panel, made sure the emulator uses the dedicated graphics card, and couldn't detect anything that could be causing the loss of speed. Anything someone can help me with would be much appreciated.

Thanks in advance.
Reply

Sponsored links

#2
Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.

Please make sure to enclose your emulog in code tags like so (remove the empty space on the closing code tag!):
[code]
Pasted emulog goes here
[ /code]
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
keep in mind almost all the laptops is not running well on pcsx2
especially on battery and heat thresholds
MAIN RIG:i5-7600(3.5ghz)GTX 1660Ti 6GB/192bit/gddr6/OC/WF,Win 10 Pro(x64),ASUS ROG B250G,16GB HyperXFury ddr4 RAM,2pcs.Samsung M.2-SSD 500GB
SUB RIG:i5-4670(3.4Ghz),ATi Radeon HD7770(GDDR5+128-bit+1GB),Win 10 SL(x64),ASUS H8M-E,8GB DDR3 RAM
Reply
#4
There's been a lot of PCSX2 updates for the video plugin, and I don't really feel comfortable using anything past "v1.5.0-dev-3000-g910ef1db4"

https://buildbot.orphis.net/pcsx2/index.php?m=fulllist

I upgraded to like 3100 something, then noticed my Resident Evil Outbreak games were chugging and had way less FPS. I downgraded to 3000, no issues since.
Reply
#5
Check your power settings in Windows. Windows defaults to balanced, and being a laptop, this will cause your CPU to throttle down quite a bit.
Problems? Check out the development builds for the latest updates.

Mobo: ASUS Prime Z370-A
CPU: Intel i7-8700K (3.7 GHz)
RAM: G.Skill TridentZ, 2x8 GB DDR4 (3000 MHz)
GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW2 (8 GB)
OS: Windows 10 Pro (64 bit)

Oh yeah Red Pandas are cool too.


Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)