Online játék útmutató
#1
Wink 
FIGYELEM: Mielőtt tévedés történne, ez az útmutató azt írja le, hogy hogy kell játszani azokkal a játékokkal melyikeknek van online módjuk és nem pedig azt, hogy hogyan lehet játszani 2 Player módba (pl. Tekken) netten keresztül!

Eredeti post @refraction

Itt van egy egyszerű lépésenkénti útmutató, hogy hogyan játszunk online a játékainkkal.

Legelőször is, be kell szerezzétek a WinPcap-et INNEN
---Fordító: Szükség van a DEV9giga-razi plugin-ra is amit ITT tudtok letölteni. Ez a plugin addig nem fog működni míg a WinPcap-et fel nem rakjátok.---

1. Készíts a játékról egy lemezképet *.iso formátumba! (fontos, hogy az legyen) valamint a Network Access Disc-ről is, ha megvan.
2. Írd ki a Disc ID Util CD verziót egy CD-re vagy a Disc ID Util DVD verziót egy DVD-re és futtasd a PS2-őn.
3. Helyezd be a játék lemezt és nyomd meg az X gombot. Olvasd le a Disc ID kódodat; ez lesz a DNAS kódod. Ha már itt tartasz olvasd le a Network Access Disc, Disc ID kódját is, hogy majd tud kitölteni a beállításokat.
4. Futtasd a WinDIP-et, válaszd ki az iso-t, nyomd meg a "scan file"-t, majd "verify version".
5. Írd be a Disc ID kódodat az 5 dobozba.
6. Nyomd meg a "patch"-et.
6.5. Ismételd meg a 4-6 lépéseket most a Network Access Disc-el.
7. Ezután a Network Access Disc-et kell futtasd, vagy más módon kell előállítsd a hálózati beállításokat. Néhány játék lehet fog működni, de néhány nem fog megjeleníteni semmi használhatót, szóval ez a legjobb esélyed. Minden hálózati adapter és slim PS2-őhöz mellékelik a lemezt. DHCP nem működik szóval manuálisan kell megadjad az IP címeket. Ezt a lépést elvégezheted a PS2-on a miután a NETCONF fájlokat át kell rakjad egy PCSX2-es memória kártyába vagy egyszerűen csinálhatod egyenesen a PCSX2-vel.
8. Futtasd a játék ISO-t és játszhatsz online

Egy frissítés @abdo123-tól: A 2. és 3. lépéseket el lehet végezni a PCSX2-vel is ( 0.9.7 vagy újabb )
Futtatod a "Disc ID Util CD\DVD Version" iso lemezképet, azután kicseréled a játékod iso-jára ( a játék amelyiknek meg akarod kapni az ID-ját ) a beépített lemez váltóval majd megnyomod az X gombot. Ez megadja mind a 3 ID-t ami kell.
---Fordító: Aki nem tudja, hogy kell lemezt cserélni: Indítsd el a beépített ISO olvasóval a játékot. Mikor kéri a következő lemezt válaszd ki a következő iso-t a "CDVD->Iso Selector" menüpontnál majd nyomd meg, hogy cserélje ki a lemezt és kész. Mehet tovább a dolog.---

Megjegyzés: mikor a dev9-es plugin-t állítod befele jelöld be az "ethernet mode"-ot; a "switched mode" akkor fog működni ha a hálózati kártyád támogatja a kevert módot, de ha nem akkor a "Bridged"-et kell használni, ami elméletileg jobban kéne menjen.

Fontos megjegyzés: Ha -880 vagy -881 DNAS hibákat kapsz, másold újra a BIOS-t, törölj ki mindent a BIOS könyvtárból majd ellenőrizd a fájlneveket! Az új BIOS lemásoló beírja a CRC értékeket a fájlnévbe s amikor a PCSX2 beolvassa a BIOS-t nem fogja tudni megtalálni az NVM fájlt (ami tartalmazza a MAC címedet). Szóval ellenőrizd a neveket és azt is, hogy ne a PCSX2 által előállított fiktív fájlokat használd!


Ez a legális módszer, minden másfajta módszer ami létezik illegálisnak van tekintve főleg ha a DiscID kódot nem a saját lemezedről szerzed be.

Ha DNAS hibát kapsz, nézd meg ezt a weboldalt: 2.0 DNAS Error Codes DNAS - Error Code FAQ - dslreports.com
______________________________________________________________________
bmate: Nem érdemes privát üzeneteket írjatok a procedúrával kapcsolatban mert én is csak annyit tudok az egészről ami ide le van írva. Ha bármilyen probléma adódik akkor legyetek szívesek írni a fórumba. Köszönöm!

Sponsored links

Users browsing this thread: 1 Guest(s)