Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PCSX2 Slower in Windows 7 than Windows 8
#1
I have a question.

I had installed Windows 8.1 on my laptop (Core i3-3120 @ 2.5GHz, 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000) and was running PCSX2 1.1.0 r5366 but had to reinstall it due to some strange error, so I decided to install Windows 7 instead.

The thing is, that, when I was running pcsx2 on W8, playing FFXII, everything was running smoothly, and I mean SMOOTHLY, no lag whatsoever anywhere. Constant 55-60 fps

Now that I installed Windows 7 SP1, FFXII has a HUGE lag in the Equip Menu and Quickenings.

I have exactly the same settings on both settings since I copied all files and memory card states.

I'm using GSdx 5209 AVX plugin with Direct3D11 Hardware and tried removing 8 bit textures with no success. In W8, 8bit textures was enabled.

Any ideas?

Sponsored links

#2
make sure your power plan in windows 7 is set to High Performance, this one trips laptop owners up quite often.
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
#3
I checked that too, but even in High Performance, I still have that annoying lag......

Getting frustrated!!!!

Thanks for the reply!
#4
have you made sure your graphics drivers are up to date with the intel driver utility here: http://www.intel.com/p/en_US/support/detect

also make sure all your other settings are the same like speedhacks etc.

As for GSDX, check if that's set to "Native" resolution or not, because it will probably perform better with that ticked.
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
#5
I'll give it a shot with new drivers and I'll post later.....as for GSDX, native is checked.....thanks!
#6
(01-14-2014, 06:24 PM)refraction Wrote: have you made sure your graphics drivers are up to date with the intel driver utility here: http://www.intel.com/p/en_US/support/detect

Apparently, the driver that Toshiba offers in its website is not as updated as the one in the Intel Website, problem solved!!!!

Thanks!!!
#7
No problems Smile I figured that would be the case. Always go to the source if you know the manufacturer of the chip, failing that you fall back on the provider of the system Smile
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
#8
I dont know if its just because Ive upgraded to a newer system but Windows 8 just feels so much snappier, shame really that everything good about it overshadowed by the lack of the old style Start button.
Lenovo IdeaPad Z510
Windows 8.1
Intel i7-4702MQ @ 2.2 GHz (up to 3.1 GHz 2 cores, 2.9 GHz 4 cores)
6 GB DDR3 RAM
Nvidia GT 740M 1 GB
#9
Thread problem is solved. To avoid an off topic discussion, I'll now close it Smile
[Image: vwah44]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ




Users browsing this thread: 1 Guest(s)