Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prince of Persia Warrior Within "Black Screen"
#1
# PCSX2 version: SVN v1.1.0 5604.
# CPU options: EE/IOP defaults, VUs defaults. No SpeedHacks.
# Plugins used: GSdx 0.1.16 rev 5464 (Hardware & Software, DX11), SPU2-X rev 5478.

System Specs :
CPU: Intel Core 2 Duo E5800 @ 3.8GHz OC
GPU: Gainward Geforce 430GT 1GB DDR3
RAM: Kingston 2GB DDR2 @667MHz
PSU: HKC Ulta Silent Power 7600 @600W
HDD1: Hitachi 7200RPM 160GB 6GB/s
HDD2: Western Blue Caviar 7200RPM 160GB 3GB/s
MOBO: ASUS P5GC-MX/1333
OS: Windows 7 Ultimate SP1 32 Bit

Problem :

After the first cutscene (the opening cutscene) screen goes totally black.
Tried to use the HW hacks but nothing worked at all. Also tried on Software mode and still no help. Also i got terribile 25fps in-game.

Any help guys ?

Sponsored links

#2
Have you tried switching to software mode in game? You can do this by pressing F9. Also you need a better PC/hardware for better performance.
I5 3570k 3.4ghz| 4GB R9 290| 8GB DDR3
#3
25 fps is normal for your PC.
what about the emulog.txt, please ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#4
(04-09-2013, 06:10 PM)jesalvein Wrote: 25 fps is normal for your PC.
what about the emulog.txt, please ?

No it's not normal for my PC. I can run other games on full fps with 2x Native Res. 25fps is devastating lag. And i have tried to press F9 software works but it's too slow and gives green screen.

Now what about Emulog? Give me a tutorial to use it and i'll post it.
#5
Try with official version 1.0.0 (r5350) from this site http://pcsx2.net & about emulog it's right side to u'r pcsx2.while game running press esc key on u'r keyboard & save log fle from right side Smile
#6
Quote:No it's not normal for my PC. I can run other games on full fps with 2x Native Res. 25fps is devastating lag
yeah, just as if all games were coded the same way...
that was a nice joke from you Laugh

go to pcsx2 folder\logs and post here emulog.txt 's content.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#7
Code:
PCSX2 1.1.0.r5604  - compiled on Mar 31 2013
Savestate version: 0x9a0a0000

Host Machine Init:
    Operating System =  Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (build 7600), 32-bit
    Physical RAM     =  2047 MB
    CPU name         =  Pentium(R) Dual-Core  CPU      E5800  @ 3.20GHz
    Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 0A)
    CPU speed        =  3.799 ghz (2 logical threads)
    x86PType         =  Standard OEM
    x86Flags         =  bfebfbff 0c00e3bd
    x86EFlags        =  20100000

x86 Features Detected:
    MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
    Binding   GS: C:\Users\USERNAME\Desktop\pcsx2-5605-windows-x86\pcsx2-5605-windows-
x86\plugins\GSdx32-SSSE3-r5605.dll
Windows 6.1.7600
    Binding  PAD: C:\Users\USERNAME\Desktop\pcsx2-5605-windows-x86\pcsx2-5605-windows-
x86\plugins\LilyPad-r5403.dll
    Binding SPU2: C:\Users\USERNAME\Desktop\pcsx2-5605-windows-x86\pcsx2-5605-windows-
x86\plugins\SPU2-X-r5559.dll
    Binding CDVD: C:\Users\USERNAME\Desktop\pcsx2-5605-windows-x86\pcsx2-5605-windows-
x86\plugins\CDVDiso-r5557.dll
    Binding  USB: C:\Users\USERNAME\Desktop\pcsx2-5605-windows-x86\pcsx2-5605-windows-
x86\plugins\USBnull-r5484.dll
    Binding   FW: C:\Users\USERNAME\Desktop\pcsx2-5605-windows-x86\pcsx2-5605-windows-
x86\plugins\FWnull-r5484.dll
    Binding DEV9: C:\Users\USERNAME\Desktop\pcsx2-5605-windows-x86\pcsx2-5605-windows-
x86\plugins\DEV9null-r5403.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9644 games on record (loaded in 207ms)

HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
    Init GS
Windows 6.1.7600
    Init PAD
    Init SPU2
    Init CDVD
    Init USB
    Init FW
    Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
    Opening GS
    Opening PAD
    Opening SPU2
    Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\USERNAME\Desktop\Prince of Persia - Warrior Within
(USA) (En,Fr,Es).iso
    Image type  = DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1878128 sectors)
    Opening USB
    Opening FW
    Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\USERNAME\Desktop\pcsx2-5605-windows-x86\pcsx2-5605-windows-x86
\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\USERNAME\Desktop\pcsx2-5605-windows-x86\pcsx2-5605-windows-x86
\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
    Bios Found: Europe  v02.20(10/02/2006)  Console
    BIOS rom1 module not found, skipping...
    BIOS rom2 module not found, skipping...
    BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_210.22;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.03
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_210.22;1) Game CRC = 0x6B17B39F, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_210.22;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.03
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
Loading savestate from slot 0...
    filename: C:\Users\USERNAME\Desktop\pcsx2-5605-windows-x86\pcsx2-5605-
windows-x86\sstates\SLUS-21022 (6B17B39F).00.p2s
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
    Loading GS
    Loading PAD
    Loading SPU2
Closing plugins...
    Closing DEV9
    Closing FW
    Closing USB
    Closing CDVD
    Closing SPU2
* SPU2-X: Waiting for DSound thread to finish... Done.
    Closing PAD
    Closing GS
Plugins closed successfully.

Any last hope?

Edit: Oh and i'm getting CPU usage 98% and GPU usage 40% during gameplay. Is that a bottleneck?
#8
don't load from savestate, load from memcard.
and yes, that EE 98% means your CPU is struggling.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#9
(04-09-2013, 09:11 PM)jesalvein Wrote: don't load from savestate, load from memcard.
and yes, that EE 98% means your CPU is struggling.

LOL OCed down a bit.

And the other LOL is that i can't save the game cuz there is black screen on it. LOL
#10
I see.
tried with your original DVD instead of iso?
since you are using an SVN, did you try using the stable version 1.0.0 ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go




Users browsing this thread: 1 Guest(s)