Pushed: [Bug Report] Aquatos Textures Glitch in Ratchet & Blank: Up Your Arsenal.
#1
Hello comrades! So to start this out, I came to the forum and somebody had a similar issue to mine. I tried what he did to fix it, and it didn't work.

The game's been running fine, until I go to Aquatos. Once I do that, everything is normal until I open any kind of menu, be it my pause menu, or the shop menu. Once I close out the menu, I'm left with this: https://imgur.com/a/eFQzWVy All my textures bug out. I've tried resetting all of my settings to normal to no avail. I've tried making new memory cards and copying the info from my old one over to a new one (which is what the poster to the forum I read also did, and it worked for him.) Also I don't have any shaders or anything special added atop the normal game, so I know that's not the issue. 

The log isn't showing any errors, and once I load from my last save the issue goes away, only to pop up again whenever I open any kind of menu (shop or pause menus in particular).

If anyone could help me, I'd appreciate it a ton. I know there are other forum posts about this topic, but I tried what they did to no avail. Thank you guys.
Reply

Sponsored links

#2
(10-14-2019, 11:03 PM)monztrosity Wrote: Hello comrades! So to start this out, I came to the forum and somebody had a similar issue to mine. I tried what he did to fix it, and it didn't work.

The game's been running fine, until I go to Aquatos. Once I do that, everything is normal until I open any kind of menu, be it my pause menu, or the shop menu. Once I close out the menu, I'm left with this: https://imgur.com/a/eFQzWVy All my textures bug out. I've tried resetting all of my settings to normal to no avail. I've tried making new memory cards and copying the info from my old one over to a new one (which is what the poster to the forum I read also did, and it worked for him.) Also I don't have any shaders or anything special added atop the normal game, so I know that's not the issue. 

The log isn't showing any errors, and once I load from my last save the issue goes away, only to pop up again whenever I open any kind of menu (shop or pause menus in particular).

If anyone could help me, I'd appreciate it a ton. I know there are other forum posts about this topic, but I tried what they did to no avail. Thank you guys.

This is actually a very well known issue: https://wiki.pcsx2.net/Ratchet_%26_Clank...ur_Arsenal

Both Ratchet and Clank 3 and 4 have problems with depth emulation where pausing or otherwise opening menus of any kind cause most level geometry to become untextured as in your screenshot.

There are a couple things you can do for this:
  • Disable Depth Emulation: My personal go-to. Some claim this can break some other effects, but I have yet to see any problems with it.
  • Fast Texture Invalidation: Also takes care of the problem, some say this is the better option and doesn't break other effects.
Note that applying either of these settings must be done BEFORE the issue is triggered. These settings can prevent the problem, but they cannot reverse it.
Reply
#3
Thank you for your report.
This bug report has now been marked as Pushed and has been posted as an issue in our Github repository HERE

Issue link:
https://github.com/PCSX2/pcsx2/issues/2088

This thread will now be moved in the Pushed bug reports subforum.
CPU: I7-4770 3.9GHZ
Motherboard: Asrock B85M - DGS
RAM: Hyper X Savage 2x8GB 1.6GHZ CL9
GPU: GTX750TI 2GB GDDR5
OS: Windows 10 Pro 64bit
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)