Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Weird graphic? problems on any pcsx version :(
#1
Been using pcsx2 and during gameplay i get weird graphic problems/blue things on the screen in different places, its hard to explain. I thought it was for TOTA at first but it happens with all games i play somewhere. I tried searchign but idk what to search for properly since i mostly get BSOD search results ._.

Heres some screenshots of the problem I have:

[Image: soe1.png]

[Image: ffx2.png]

http://i224.photobucket.com/albums/dd299.../Tota2.png
http://i224.photobucket.com/albums/dd299.../Tota1.png
http://i224.photobucket.com/albums/dd299...w/soe2.png
http://i224.photobucket.com/albums/dd299...w/ffx1.png
http://i224.photobucket.com/albums/dd299...w/dw51.png

My Settings:
Sort of screwed up the picture but i think its possible to make out whats selected
[Image: settings.png]

My Specs:
- Windows 7 x64 Ultimate SP1
- AMD Phenom™ II X4 B55 Processor (3 CPUS) @ ~3.2Ghz
- ATI Radeon HD 5770
- 4GB RAM

Hope someone can help fix the problem.


EDIT: Oh i forgot to mention, its not permanent blue it like flickers on and off and is very annoying. Opening of TOTA works perfect though, FMVs are fine i guess
Reply

Sponsored links

#2
holy cow thats screwed .. ok ummm. how does it look in directx 9/10 mode? have you tried updating your graphics drivers? are you experiencing any crashes?

something really screwed is going on there ;p
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#3
(05-02-2011, 01:26 AM)refraction Wrote: holy cow thats screwed .. ok ummm. how does it look in directx 9/10 mode? have you tried updating your graphics drivers? are you experiencing any crashes?

something really screwed is going on there ;p

It does the same in both 9 and 10, i think theyre fully updated (used a driver update program), I only had 1 crash before when Nebilim or Jade used a arte. Only happened once though out of 3 fights in TOTA

EDIT: Oh i forgot to mention, its not permanent blue it like flickers on and off and is very annoying. Opening of TOTA works perfect though, FMVs are fine i guess
Reply
#4
I guess that could be caused by hacks... ive never seen anything like that tho O-o
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#5
Last time I saw something like that it was caused by someone forcing SLI/crossfire on PCSX2, since it's a single GPU this time I doubt it's the same problem but maybe something forced in ATI drivers...
Could always trying going back a few ATI driver versions and doing a clean install of the drivers Tongue2
Core i5 3570k -- Geforce GTX 670  --  Windows 7 x64
Reply
#6
Yeah, this is 90% surely a vga driver problem.
Reply
#7
Okay, thanks guys will try it out :]

EDIT: Followed this guide: http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=2193934
Tried 2 versions but still no change ._.
Reply
#8
Don't have frame skip turned on or anything do you?
Reply
#9
(05-02-2011, 02:15 PM)Koji Wrote: Don't have frame skip turned on or anything do you?

Nope its disabled
Reply
#10
Sory for double post but i have new information about my problem

I used pcsx2 0.9.1 and tested TOTA and it had none of the blue lines at the top, could test anymore since itd crash after the opening. I started testing the plugins using the 0.9.1 plugin on 0.9.8 emu but it still had the blue marking, to be sure i used the 0.9.8 plugin on the 0.9.1 emu and it had no blue lines. I started fiddling with the 0.9.8 settings and found if i change VU1 to Interpreter it removed all the blueness and fixed the display really, but now if i play with that setting the fps goes doesn to ~10 resulting in a crash. Anyone got any help?
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)