Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pcsx2-r5350.exe has stopped working
#1
I've only recently installed PCSX2 but I can't seem to get it running and I'm wondering if anyone can help? I simply get an app crash "pcsx2-r5350.exe has stopped working" when trying to boot in either full or fast mode.

I'm running Windows 7 x64 with Direct X 11 so I believe my software at least should be compatible.

I can't seem to find any logs anywhere, so here's a quick image of the console output before it crashes.

[Image: PCSX2.png]

Can anyone suggest what might be the problem / how I might fix it? I've not used PCSX2 before so if you could post any links/instructions on how to try said suggestions (unless they're simple) that would be appreciated.

I should also add (which may or may not be another problem), that I've tried changing the sound to None in SPU2 as I noticed that's where it stops, then I get a little further but the same error...

[Image: PCSX2_2.png]

Thanks

Sponsored links

#2
please post the emulog.txt found in the "logs" folder.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#3
@iamwright...


Are you using , gpu hacks or anything ?

If so, revert it back to stock settings !

Have had just the same issue with pcsx2 1.0 R5350 binary.. !!
Since i stop using those gpu hacks (needed for valkiery profile 2!!) everything turned out fine again..

well...except for the game BO2....TLB missing bug or something !

Only happend once so far..., and after hours of gameplay though !!

ohg well...

Golden rule is to save SAVE SAVEE ... ur progress !!
HOBO ASUS M3A32-MVP Deluxe
CPU AMD PII x4 [email protected] stable
COOLER Antec HO2 920 (Water/air)
RAM 4x2 giggles Corsair Vengeance DDR2 800mhz
GPU VTX HD6870 / 1 Gigabyte GDDR5
OS Windows 7 x64 (Ultimate) / SP1
#4
(12-01-2012, 11:37 PM)jesalvein Wrote: please post the emulog.txt found in the "logs" folder.

Assuming you mean the installation folder "C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0" then I don't have a logs folder. I've only got bios (I created that myself), Cheats, Docs, Langs and Plugins.

Do I need to enable/configure the logging somewhere? For your benefit and the other poster I've not changed anything and am using all the default settings...

EDIT

Sorry, my bad. I've spotted some extra settings and discovered they're saved elsewhere...

[/code]PCSX2 1.0.0.r5350 - compiled on Aug 1 2012
Savestate version: 0x9a080000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
Physical RAM = 4095 MB
CPU name = Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 0A)
CPU speed = 2.996 ghz (2 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0c08e3fd
x86EFlags = 20100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-sse2-r5350.dll
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
NVIDIA GeForce 9800 GTX+ (9.18.13.697)
Binding PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\lilypad-r5350.dll
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\spu2-x-r5350.dll
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\USBnull.dll
Binding FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9640 games on record (loaded in 221ms)
Path: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-avx-r5350.dll
File is not a valid dynamic library.
Some kinda plugin failure: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-avx-r5350.dll
#5
I tried swapping to SSE4.1 (rather than SSE2), now I just get...

PCSX2 1.0.0.r5350 - compiled on Aug 1 2012
Savestate version: 0x9a080000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
Physical RAM = 4095 MB
CPU name = Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 0A)
CPU speed = 2.996 ghz (2 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0c08e3fd
x86EFlags = 20100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-sse4-r5350.dll
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
NVIDIA GeForce 9800 GTX+ (9.18.13.697)
Binding PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\lilypad-r5350.dll
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\spu2-x-r5350.dll
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\USBnull.dll
Binding FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9640 games on record (loaded in 214ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
NVIDIA GeForce 9800 GTX+ (9.18.13.697)
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\WWE SmackDown! vs. Raw (USA).iso
Image type = DVD
Fileparts = 1
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (2140800 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
#6
Can you run at least the bios?
CDVD=>No Disk
System=>Boot CDVD fast or full
#7
At this point I'd suggest the devs to remove the install program and make a check to grant nobody can place PCSX2 at C:\Program files and it's (x86) counterpart or My Documents.

Not than I believe is the cause of the issue in this specific case, but is always source of problems installing games at those locations.
Imagination is where we are truly real
#8
(12-02-2012, 12:23 AM)vsub Wrote: Can you run at least the bios?
CDVD=>No Disk
System=>Boot CDVD fast or full

I tried that and it didn't work, I noticed the message from before:

"File is not a valid dynamic library.
Some kinda plugin failure: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-avx-r5350.dll"

So I tried the Null graphics driver, this seemed to work. I tried each of the gsdx versions, and found they all failed in the same way. A little more trial an error and I discovered DirectX 10 was being used, switching to 9 stops the failure! Woo... Step 1 complete.

Now I seem to run, but all I get is a blank screen... even just trying to boot the bios.
#9
your CPu doesn't support AVX. That's why.
go ahead with gsnull plugin if you want, but you won't be able to see anything (that's what null" means...)
use gsdx ssse3 or maybe sse4
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#10
(12-02-2012, 10:49 PM)jesalvein Wrote: your CPu doesn't support AVX. That's why.
go ahead with gsnull plugin if you want, but you won't be able to see anything (that's what null" means...)
use gsdx ssse3 or maybe sse4

Yeah, I understood that gsnull was some sort of debug driver, I get a blank screen regardless of which version of gsdx I try though, currently I've got 4.1 selected but it's just black pixels all around Sad




Users browsing this thread: 1 Guest(s)