Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
trouble getting started in Windows 7, NVM/BIOS file issue
**EDIT - Not entirely sure if this was the right place to post this issue**
**EDIT - Yeah, probably should have posted in the Discussion and Support section. -_- srry*

(( FIXED - Found on another forum that all I have to do is "run as administrator" Solved the problem. ))

Hey everyone, its been a while.

I recently purchased a new asus g53sw laptop and it is an absolute powerhouse, but i'm having problems getting PCSX2 working. I downloaded the latest version (0.9.8) and transferred the bios i had on my other computer. I went through the configuring guide on the forums and ripped an ISO of a game disc (We <3 Katamari) I have.

Here is a copy of the Log from my attempt.

PCSX2 0.9.8.r4600 - compiled on Apr 27 2011
Savestate version: 0x9a010000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows 7 Home Premium Edition (build 7600), 64-bit
Physical RAM = 6121 MB
CPU name = Intel® Core™ i7-2630QM CPU @ 2.00GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 07)
CPU speed = 1.994 ghz (8 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 1dbae3bf
x86EFlags = 28100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\gsdx-sse4-r4600.dll
Windows 6.1.7600
NVIDIA GeForce GTX 460M (
Binding PAD : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\lilypad-r4600.dll
Binding SPU2 : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\spu2-x-r4600.dll
Binding CDVD : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\USBnull.dll
Binding FW : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\FWnull.dll
(GameDB) 9082 games on record (loaded in 230ms)
Binding DEV9 : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

HotSwapping to new ISO src image!
HLE Notice: ELF does not have a path.

Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.1.7600
NVIDIA GeForce GTX 460M (
Init PAD
Init SPU2
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
isoFile open ok: F:\Katamari Damacy.iso
Image type = DVD
Fileparts = 1
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1734608 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\Shepard\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\Shepard\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA v01.60(07/02/2002) Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
NVM File Not Found, Creating Blank File
Closing plugins...
Closing DEV9
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
Closing SPU2
File could not be created.Path: C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\ps2bios\scph39001.nvm
(pxActionEvent) (thread:EE Core)
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.
Shutting down plugins...
Plugins shutdown successfully.

So what am I doing wrong? Should I try dumping the Bios again? Do I need to reconfigure/update any of my plugins? Anyone else had this problem before?

Any advice or fixes would be much appreciated. ^_^

Thanks a bunch,



Sponsored links

It's probably because you're using restricted folders, try using the binary packgae and unpack it in a location like C:\PCSX2 and then just copy your BIOS to that new folder.
Core i5 3570k -- Geforce GTX 670  --  Windows 7 x64

Users browsing this thread: 1 Guest(s)