Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FFX fps drop sometimes. (hiccups)
#1
Hi,

I have a problem that is realy bothering me. When i enter new locations and at almost every start of a battle (with new enemies) and sometimes in cutscenes the fps drops abit. And because of that the sound get wierd and make an annoying noise which is the worst part. When i go to the same shop/location that lagged, for the second time it dosent lag at all. The only configurations i have made to the game is 3x native resolution. Even if i turn that to native it lags just as much. So im wondering if anyone got any idea what the problem might be. One thing that might come to help is that i just reinstalled windows the other day.


Additional Info

Pcsx2 version:
PCSX2 1.2.1

Operating System:
Windows 7 Ultimate 64-bit

CPU:
Intel Core i5 4690

Graphics:
NVIDIA GeForce GTX 770

Motherboard:
MSI Z97 GAMING 3

And 8.00GB ram

I am playing the game with the ISO file directly.

Thanks for your time.
Reply

Sponsored links

#2
can you show us your PCSX2 and GSDX settings please?
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#3
Are you running the game directly from the disc?

Edit: for some reason I missed the part telling about the ISO, sorry.
Imagination is where we are truly real
Reply
#4
(07-17-2014, 08:35 PM)refraction Wrote: can you show us your PCSX2 and GSDX settings please?

Here you go, every option in PCSX2?

Thanks for fast answer!

(07-17-2014, 08:36 PM)nosisab Ken Keleh Wrote: Are you running the game directly from the disc?

Edit: for some reason I missed the part telling about the ISO, sorry.

No problem, i edited that in later.

Thanks for fast answer.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#5
Why you can try with DX11 it's a lot better ^^
CPU: Intel Core i7 4790K @ 4 Ghz
CPU Cooler: Corsair H75
MoBo: MSI Z97S SLI KRAIT  
GPU: AMD Radeon R9 290X
RAM: Corsair 16 GB 1600 Mhz

Desktop
[Image: 1086677.png]

Laptop
[Image: 872520.png]
Reply
#6
(07-17-2014, 09:44 PM)dokman Wrote: Why you can try with DX11 it's a lot better ^^

Thanks man! it seems like that fixed much of the problem. Thanks for the replys.

And thanks for your time : )
Reply
#7
Hello again, i still have these problems when using dx11 not as bad but they are there. So if anyone got any tips to me i would realy appreciate it.
Reply
#8
please post your emulation settings by screenshots.

What happens if you alter texture filtering tickbox (in all of the three modes) and the "allow 8-bit textures"?
Reply
#9
(07-21-2014, 12:34 AM)willkuer Wrote: please post your emulation settings by screenshots.

What happens if you alter texture filtering tickbox (in all of the three modes) and the "allow 8-bit textures"?


Hi,

I will check that out tomorrow thanks for answer.

Picture of my settings


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#10
You can change to Async mix in SPU2-X settings if the sound bothers you.
[Insert Witty Sig Here.]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)