Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Final Fantasy X-2 Assertion Failed
#1
I was playing Final Fantasy X-2 and I was stuck with the message below when I wanted to enter the Cabin in the ship Celcius. Help

..\..\FiFo.cpp(46) : assertion failed:
Function: ReadFIFO_VIF1
Thread: EE Core
Condition: vif1Regs.stat.FQC != 0
Message: FQC = 0 on VIF FIFO READ!

Stacktrace:
[00] 0x01109BDE
[01] 0x01109C06
[02] 0x00F08E95
[03] 0x00EAB1EE
[04] 0x00EAB19E
[05] 0x00EE5B31
[06] 0x00ED683F
[07] 0x00EE7126
[08] ptw32_mutex_check_need_init
[09] endthreadex
[10] endthreadex
[11] BaseThreadInitThunk
[12] RtlInitializeExceptionChain
[13] RtlInitializeExceptionChain
Reply

Sponsored links

#2
are you using an ISO or a DVD ?

if you're using an ISO re copy it using the free program called Imgburn Smile
Reply
#3
(07-18-2012, 04:06 AM)abdo123 Wrote: are you using an ISO or a DVD ?

if you're using an ISO re copy it using the free program called Imgburn Smile

Tried, but it doen't work
Reply
#4
In order to help you further with your problem, please make sure the following are all provided.
  • Your hardware specs - CPU, Graphics Card, Memory, Operating System.
  • The version of PCSX2 you are using.
  • Any non default settings you are using.

Thank You.
Reply
#5
(07-18-2012, 06:47 AM)Archerko Wrote: In order to help you further with your problem, please make sure the following are all provided.
  • Your hardware specs - CPU, Graphics Card, Memory, Operating System.
  • The version of PCSX2 you are using.
  • Any non default settings you are using.

Thank You.

Intel® Core™ i5 430M @ 2.27GHz
ATI Mobility™ Radeon® HD5470 with 1GB DDR3 VRAM
4Gb ram DDR3
Genuine Windows® 7 Home Basic
Reply
#6
That's a good start.
what about the rest ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#7
(07-18-2012, 10:24 AM)jesalvein Wrote: That's a good start.
what about the rest ?

Oh sorry that I didn't complete the list

Intel® Core™ i5 430M @ 2.27GHz
ATI Mobility™ Radeon® HD5470 with 1GB DDR3 VRAM
4Gb ram DDR3
Genuine Windows® 7 Home Basic
PCSX2 0.9.8 (r4600)
Speedhacks enabled
VU Cycle Stealing : 2
Options under 'Other Hacks' and 'microVU Hacks' are all enabled
GS: SSSE3
Renderer: Direct3D10 (hardware)
interlacing: none
original ps2 resolution: (tick)native
Allow 8-bit textures: enabled
Reply
#8
The last time that i played ffx-2 it work great(years now), try with the new svn and change the clamp modes to extra in ee and vu, also in speed hacks check the mtvu hack, dont use vu, try again.

Last svn from here: http://buildbot.orphis.net/pcsx2/

Edit: Tsk my mistake is a 2core cpu with 4 threads, still u can use the mtvu hack xD
Reply
#9
(07-18-2012, 11:54 AM)ecchiless Wrote: The last time that i played ffx-2 it work great(years now), try with the new svn and change the clamp modes to extra in ee and vu, also in speed hacks check the mtvu hack, dont use vu, try again.

Last svn from here: http://buildbot.orphis.net/pcsx2/

Edit: Tsk my mistake is a 2core cpu with 4 threads, still u can use the mtvu hack xD

tried... still doesn't work~ well i guess i got a bad copy of the DVD, i really like the game though~
Reply
#10
If you're using the NTSC-U version (SLUS-20672), check and see if your ISO SHA-1 matches: cdedba9ebb6b02ec2b473305bedf8eb036019413

If it does, so your ISO image is fine.
Intel Core 2 Quad Q9400 | nVidia GeForce GTX 750 | 4 GiB DDR3 @ 533 Mhz | MSI G41M-P28 | Cooler Master RS-390-PMSR-A3 | Xigmatek TYR SD962 | LG Flatron W1943SE | HP KB-0316 | MotoSpeed F60
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)