Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No audio or video in pcsx2
#1
Getting the "blank screen" no audio/video, yet the console seems to indicate everything is running fine.

I'll try to provide as much info on my setup so as to not piss anybody off, I've been through all of the configuration tutorials and threads and nothing seems to work for me.

System:
Windows 7 Ultimate x64
4gb RAM
AMD Phenom II X4 B60 3.31 GHz
ATI Radeon HD 4300/4500

here is the output on initialization:

Code:
PCSX2 0.9.8.r4600  - compiled on Apr 27 2011
Savestate version: 0x9a010000

Host Machine Init:
    Operating System =  Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (build 7600), 64-bit
    Physical RAM     =  4095 MB
    CPU name         =  AMD Phenom(tm) II X4 B60 Processor
    Vendor/Model     =  AuthenticAMD (stepping 03)
    CPU speed        =  3.314 ghz (4 logical threads)
    x86PType         =  Standard OEM
    x86Flags         =  178bfbff 00802009
    x86EFlags        =  efd3fbff

x86 Features Detected:
    MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3
    MMX2  .. 3DNOW .. 3DNOW2.. SSE4a

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
    Binding GS    : C:\Users\Public\Games\PCSX2 0.9.8\Plugins\gsdx-sse2-r4600.dll
Windows 6.1.7600
RDPDD Chained DD (8.17.10.1083)
    Binding PAD    : C:\Users\Public\Games\PCSX2 0.9.8\Plugins\lilypad-r4600.dll
    Binding SPU2    : C:\Users\Public\Games\PCSX2 0.9.8\Plugins\spu2-x-r4600.dll
    Binding CDVD    : C:\Users\Public\Games\PCSX2 0.9.8\Plugins\cdvdGigaherz.dll
    Binding USB    : C:\Users\Public\Games\PCSX2 0.9.8\Plugins\USBnull.dll
    Binding FW    : C:\Users\Public\Games\PCSX2 0.9.8\Plugins\FWnull.dll
    Binding DEV9    : C:\Users\Public\Games\PCSX2 0.9.8\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9082 games on record (loaded in 222ms)

I'm Using version 0.9.8, using the full installer. One thing to note, is that I chose to not install it in Program Files, but under the users path. I don't see how this would cause issue, though, as it references this BIOS and iso folder from My Documents just fine.

I've fooled around with booting from virtual drive, dvd drive and from iso, the console recognizes the disks, but no audio or video Sad

from DVD drive with physical PS2 disk:

Code:
    (CdvdSource) HotSwapping CDVD source types from Iso to Plugin.
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
    Init GS
Windows 6.1.7600
RDPDD Chained DD (8.17.10.1083)
    Init PAD
    Init SPU2
    Init CDVD
    Init USB
    Init FW
    Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
    Opening GS
    Opening PAD
    Opening SPU2
    Opening CDVD
* CDVD: Opening drive '\\.\D:'...
* CDVD: IO thread started...
* CDVD: Disk Type: Double-Layer DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 2) (1958016 sectors)
    Opening USB
    Opening FW
    Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\paul\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\paul\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
    Bios Found: USA     v01.60(07/02/2002)  Console
    BIOS rom1 module not found, skipping...
    BIOS rom2 module not found, skipping...
    BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_214.23;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_214.23;1) Game CRC = 0x7EA439F5, EntryPoint = 0x001C6A60
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_214.23;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC

from ISO:

Code:
    (CdvdSource) HotSwapping CDVD source types from Plugin to Iso.
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
    Init GS
Windows 6.1.7600
RDPDD Chained DD (8.17.10.1083)
    Init PAD
    Init SPU2
    Init CDVD
    Init USB
    Init FW
    Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
    Opening GS
    Opening PAD
    Opening SPU2
    Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\paul\Documents\PCSX2\isos\ptc-trans-ps2.ISO
    Image type  = DVD
    Fileparts   = 1
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1592224 sectors)
    Opening USB
    Opening FW
    Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\paul\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\paul\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
    Bios Found: USA     v01.60(07/02/2002)  Console
    BIOS rom1 module not found, skipping...
    BIOS rom2 module not found, skipping...
    BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_218.81;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_218.81;1) Game CRC = 0x137C792E, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_218.81;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC

here is a screen shot of the config menu:

[Image: pcsx2_AppSettings_Plugins.png]

So maybe I missed something and didn't set one radio button correctly, or maybe my machine just doesn't work. Any help would be greatly appreciated!


Sponsored links

#2
I feel too tired to see anything wrong in the log, but check if your game is playable on the compatibility list. Not all games are as of yet;P.
here: http://pcsx2.net/compat.php?c=key
#3
(07-19-2011, 10:51 PM)miseru99 Wrote: I feel too tired to see anything wrong in the log, but check if your game is playable on the compatibility list. Not all games are as of yet;P.
here: http://pcsx2.net/compat.php?c=key

Of the two that I tried (GTA: Liberty City Stories NTSC [PS2 Disk], Transformers revenge of the Fallen NTSC [ISO]), One was ranked as ingame, the other playable.
#4
Quote:ptc-trans-ps2.ISO

better not download your ISO, next time...

Our forum does not tolerate any kind of warez talk / discussion / links and no support will be given as such.
Read our rules,specifically rule #1. Thread closed.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go




Users browsing this thread: 1 Guest(s)