Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PCSX2 really low FPS when booting into BIOS
#1
Exclamation 
Code:
PCSX2 1.4.0-20160105132032- compiled on Jan  5 2016
Savestate version: 0x9a0b0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft Windows 10 Pro (build 14393), 64-bit
Physical RAM     =  16241 MB
CPU name         =  Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz
Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 03)
CPU speed        =  3.998 ghz (8 logical threads)
x86PType         =  Standard OEM
x86Flags         =  bfebfbff 7ffafbbf
x86EFlags        =  2c100000

x86 Features Detected:
SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. AVX2.. FMA

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding   GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\gsdx32-avx.dll
Windows 10.0.14393
Binding  PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\lilypad.dll
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\spu2-x.dll
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding  USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\USBnull.dll
Binding   FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\CLR_DEV9.dll
(GameDB) 9693 games on record (loaded in 113ms)
Plugins loaded successfully.

HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 10.0.14393
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
Current Renderer: Direct3D11 (Hardware mode)
McdSlot 0 [File]: C:\Users\xxthe\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1 [File]: C:\Users\xxthe\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: Europe  v02.00(14/06/2004)  Console
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
# Initialize memory (rev:3.70, ctm:392Mhz, cpuclk:294Mhz detected)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
ROMGEN=2004-0614, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=0, 2MB, IOP mode)
<20040614-100914,ROMconf,PS20200EC20040614.bin:11696>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (370:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to PAL.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 50.00 fps
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Feb  6 2003 08:38:48
 CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2004-0614, 32M



IOP Realtime Kernel Ver.0.9.1

   Copyright 1999 (C) Sony Computer Entertainment Inc.

Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15)
iop heap service (99/11/03)
loadelf: fname rom0:OSDSYS secname all
loadelf version 3.30
Input ELF format filename = rom0:OSDSYS
0 00100000 000586dc ......
Loaded, rom0:OSDSYS
start address 0x100008
gp address 00000000
# Restart Without Memory Clear.
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to PAL.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 50.00 fps
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
# Restart Without Memory Clear.
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to PAL.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 50.00 fps
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Get Reboot Request From EE

PlayStation 2 ======== Update rebooting..

PlayStation 2 ======== Update reboot complete
cdvdman Init
rmreset start
rmreset end
clearspu: completed
Pad Driver for OSD (2000/12/05 18:05) 392, 128


IOP Realtime Kernel Ver.0.9.1

   Copyright 1999 (C) Sony Computer Entertainment Inc.

Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15)
iop heap service (99/11/03)
read/write allocate memory 4000
open name rom0:OSDVER flag 1 data 4a978
open fd = 2
open name rom0:ROMVER flag 1 data 4a978
open fd = 2
open name rom0:XDEV9 flag 1 data 4a978
open fd = 2
loadmodule: fname rom0:XDEV9 args 0 arg
dev9: CXD9611 detected.
open name rom0:FONTM flag 1 data 4a978
open fd = 2
open name rom0:FNTIMAGE flag 1 data 4a978
open fd = 2
open name rom0:SNDIMAGE flag 1 data 4a978
open fd = 2
open name rom0:TEXIMAGE flag 1 data 4a978
open fd = 2
open name rom0:ICOIMAGE flag 1 data 4a978
open fd = 2
open name rom0:TZLIST flag 1 data 4a978
open fd = 2
_spu_rev_offsetaddr 1f9021
### addr = 1034255  size = 28640
_spu_rev_offsetaddr 1d9021
### addr = 968719  size = 28640
open name rom0:ROMVER flag 1 data 4a978
open fd = 2
CLR_DEV9:SMAP Information: 4 : BD byteswapping enabled
CLR_DEV9:SMAP Error: 4 : SMAP_R_EMAC3_TxMODE1_L 32bit write 380F0000
CLR_DEV9:SMAP Error: 4 : Adapter Detection Hack - Resetting RX/TX
dev9: Speed chip: ES2
dev9: CXD9611(ssbus buffer) driver start
loadmodule: id 32, ret 0
loadmodule: fname rom0:XDEV9SERV args 0 arg
loadmodule: id 33, ret 0
get val add 3c0 type 2 ret 1ff000
get val add 1ff000 type 2 ret 300
open name rom0:PS1ID flag 1 data 4a978
open fd = 2
open name rom0:PS1VERE flag 1 data 4a978
open fd = 2
open name rom1:DVDIDE flag 1 data 4a978
open fd = 2
open name rom1:DVDVERE flag 1 data 4a978
open fd = 2
That's the log above...
PC Specs:
Intel Core i7 4790K 4GHz - 4.4GHz OCed
GTX 1080 Gaming G1 8GB VRAM
16GB DDR3 2400MHz Corsair Vengence

I have tried resetting all the settings but it does no good when I boot into BIOS [Europe v2.00] PCSX2 displays that it's running on 0.95FPS which is REALLY low. I have checked with video plugin to see if it's using the right GPU, which it is.

Help anyone?
YouTube Gaming Channel: Gaming Channel
Emulator Test Channel: Emulator Channel
Reply

Sponsored links

#2
What is that DEV9 plugin "CLR_DEV9.dll"
Reply
#3
(02-15-2017, 05:02 AM)vsub Wrote: What is that DEV9 plugin "CLR_DEV9.dll"

It's like a developed version of Mega9Dev.Dll that plugin that allows you to use a virtual HD for PS2, but in this developed version, it also allows you to use your network adapter.
YouTube Gaming Channel: Gaming Channel
Emulator Test Channel: Emulator Channel
Reply
#4
And did you tried to switch to the null plugin to see if there is any difference in the speed(the problem could be caused by that plugin)
Reply
#5
(02-15-2017, 10:19 PM)vsub Wrote: And did you tried to switch to the null plugin to see if there is any difference in the speed(the problem could be caused by that plugin)

Yes, it did not do anything...
YouTube Gaming Channel: Gaming Channel
Emulator Test Channel: Emulator Channel
Reply
#6
Try one of the newer development builds and see if the issue still exists.

http://buildbot.orphis.net/pcsx2/index.php
[Image: 36a66c559937a1f5d0cd7460362d4093.jpg?bg=2c2c2c]
Reply
#7
Two questions(and while we are trying to figure out what's wrong,use the Null DEV9 plugin)

1.Does this happen immediately after you use full boot(during the animation with the squares)or after the PlayStation 2 logo over the black screen
2.Did you tried CDVD=>No Disk just to check the speed

Try deleting the mec and the nvm files from the bios folder and try pcsx2 again
I think I encounter slowdowns long time ago and after I delete those files,the speed was back to normal
Reply
#8
(02-16-2017, 04:07 AM)CK1 Wrote: Try one of the newer development builds and see if the issue still exists.

http://buildbot.orphis.net/pcsx2/index.php
That seem to work, I installed the latest dev builds and it's gone....
(02-16-2017, 04:36 AM)vsub Wrote: Two questions(and while we are trying to figure out what's wrong,use the Null DEV9 plugin)

1.Does this happen immediately after you use full boot(during the animation with the squares)or after the PlayStation 2 logo over the black screen
2.Did you tried CDVD=>No Disk just to check the speed

Try deleting the mec and the nvm files from the bios folder and try pcsx2 again
I think I encounter slowdowns long time ago and after I delete those files,the speed was back to normal
It happens immediately after I use full boot. And yes I did try No Disk CDVD option.
YouTube Gaming Channel: Gaming Channel
Emulator Test Channel: Emulator Channel
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)