Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSX mode how to / help ?
#1
Hello guys,
I have been trying the latest rev as of now trying to see how PSX mode works.
So far i got absolutely nothing. People say that some games work and display stuff but all i get is a black screen and theese are the last lines in the emulog:

Code:
SCUS_941.54(poly:0, sprt:0, mecha:0, null:0, hl:4, vblank:580, pgpu:4, speial:0, linear:0)
*PCSX2*: go PS1 mode DISC SPEED = 2X
A tlb refill handler is set. New handler 20210380
A tlb refill handler is set. New handler 20210380
A tlb refill handler is set. New handler 20210380


Configuration : EvCB    0x10            TCB     0x04

System ROM Version 5.0 02/20/08 A

Copyright 1993-1999 (C) Sony Computer Entertainment Inc.

ResetGraph:jtb=8004fc28,env=8004fc70

intr timeout(0804:000d)

GPU_sync(FG) timeout: gp1=00000000

GPU Data Read 4fc28
GPU Data Read e1001000


Using PCSX2 1.5.0-20161010204330 - compiled on Oct 10 2016.
What do i need to do to make this at least display something? Some people said something about a psx logo at least showing but for me it does nothing. Please advise.
[Image: 7p7vvf-6.png]
Reply

Sponsored links

#2
(10-10-2016, 10:39 PM)andutrache Wrote: I have been trying the latest rev as of now trying to see how PSX mode works.

Just to get that out of the way, it's very broken and not in a state where testing and bug reporting is desired.

In your case I think the most likely cause why you don't even get to the PS1 boot logo is a mismatching BIOS file. BIOS files taken from late model PS2s won't work (BIOS v2.20 or later won't IIRC), and in many (but not all) cases BIOS region and game region also need to match. It's a bit finicky.
Reply
#3
Currently it only works on BIOS versions before 2.2 and above iirc and your games have to be from the same region as the BIOS as we cannot bypass the region check on this yet Sad

Edit: updated to say "versions before" as mentioned below
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#4
ah i see thanks for the heads up, now i don't have to pull my hair out as to why i cannot make it work Smile .
Good Job and Good Luck with it !
[Image: 7p7vvf-6.png]
Reply
#5
(10-10-2016, 11:01 PM)refraction Wrote: Currently it only works on BIOS versions 2.2 and above iirc and your games have to be from the same region as the BIOS as we cannot bypass the region check on this yet Sad

I have some games tested with my SCPH-50009 BIOS v.1.70 no problems.

Gradius Deluxe Pack - SLPS-00303 -> Boot Logo with Sound, Ingame Video and playable
(FMV and Game too fast).

Beavis and Butt-Head in Virtual Stupidity - SLPS-01219 -> Boot Logo with Sound, Ingame Video and playable
(FMV and Game too fast).
MB: Gigabyte GA-X79-UP4 - Intel® X79 Express Chipset
CPU: 1x Intel® Core™ i7-4820K CPU @ 3.70 GHz
WC: Swiftech H220, Watercooling Kit (Completely Modified)
RAM: 2x 8192 - 16 GB Corsair Vengeance® Pro Series CL11 PC3-17066
GFX: EVGA® Nvidia® GeForce™ GTX 780 Classified ACX - 3,000 GB GDDR5 (With Backplate)
OS - MS - Windows 7 - Professional - x64 - SP 1

Reply
#6
(10-10-2016, 11:01 PM)refraction Wrote: Currently it only works on BIOS versions 2.2 and above iirc and your games have to be from the same region as the BIOS as we cannot bypass the region check on this yet Sad

It works for me on BIOS 1.60, if only with some of my games.
Reply
#7
(10-10-2016, 11:28 PM)Cole Wrote: I have some games tested with my SCPH-50009 BIOS v.1.70 no problems.

Gradius Deluxe Pack - SLPS-00303 -> Boot Logo with Sound, Ingame Video and playable
(FMV and Game too fast).

Beavis and Butt-Head in Virtual Stupidity - SLPS-01219 -> Boot Logo with Sound, Ingame Video and playable
(FMV and Game too fast).
All games are still too fast. Wink

There are still too many issues to make any testing useful. Right now the best help anyone can give is actually writing and improving the psx mode code.
Reply
#8
I've got some games working too.

Spyro series: ingame menus with sound although it sound like treble is too high, main intro cut scenes with audio varied results. black screen when gameplay is concerned.

Medievil: no cutscene audio mostly quiet except for a few sound effects here and there gameplay is working flawlessly.

Legend of dragoon no 2d dialogue and no cutscene audio... first battle well see for yourself its was entertaining..
Reply
#9
(10-10-2016, 11:39 PM)Ge-Force Wrote: It works for me on BIOS 1.60, if only with some of my games.

hmm, maybe its before 2.2 then xD I could be the wrong way around Tongue
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#10
Works here on BIOS 1.90. Considering Eloris said "BIOS v2.20 or later won't [work] IIRC" I'm guessing ref said it backwards.
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)