Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Star Ocean 3 Entering Battle Screen
#1
Question 
Hi all!

I just recently played Star Ocean 3 on PCSX2 1.0.0, and everything was running smooth... That is until I found a graphical bug...
When entering a battle, the screen should blur first then cut to the battle screen... However, when I entered a battle, instead of the screen blur, It showed a black screen with two squares as shown in the screenshot attached to this thread.

Is this a common problem? Is there a solution for this?
Thank You!


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply

Sponsored links

#2
Start with updating pcsx2.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
The square on the right looks like ProSieben has hacked your pc...
Reply
#4
(02-16-2014, 05:25 PM)Roger S. Huxley Wrote: Hi all!

I just recently played Star Ocean 3 on PCSX2 1.0.0, and everything was running smooth... That is until I found a graphical bug...
When entering a battle, the screen should blur first then cut to the battle screen... However, when I entered a battle, instead of the screen blur, It showed a black screen with two squares as shown in the screenshot attached to this thread.

Is this a common problem? Is there a solution for this?
Thank You!

Try pressing F9 after if goes black.
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply
#5
(02-16-2014, 11:00 PM)Donovan24 Wrote: Try pressing F9 after if goes black.

This works, but then the game slightly slows down and lags more often...
Reply
#6
why are you using 1.0.0 instead of the latest stable ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#7
(02-17-2014, 04:18 PM)Roger S. Huxley Wrote: This works, but then the game slightly slows down and lags more often...

What's your specs?

And as Jesalvein said update to at least version 1.2.1.
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply
#8
He's referring to the framebuffer effects, right?
Custom Desktop
CPU: Ivy Bridge Core i5 3570 3.4 GHz (3.8 GHz w/ Turbo Boost)
CPU Instructions: MMX, SSE1, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1,
SSE4.2, EIST, iAMT2, Trusted Execution Technology (TXT)
OS: Windows 7 Professional 64-bit
RAM: 8192MB DDR3 SDRAM PC3-10600 1333
HDD: 1 TB Western Digital HDD
Video: MSI GeForce GTX 660 2 GB GDDR5
Audio: Realtek 5.1 HD Audio
Reply
#9
(02-18-2014, 05:44 PM)Donovan24 Wrote: What's your specs?

And as Jesalvein said update to at least version 1.2.1.

Here are my specs:
Processor: Intel Core i3 @ 3.10GHz
RAM: 2GB
Graphics: Nvidia GeForce GT 430
OS: Windows 7 Home Basic

I will reply back as soon as I update first my PCSX2 and test...
Thanks!
Reply
#10
(02-19-2014, 04:35 PM)Roger S. Huxley Wrote: Here are my specs:
Processor: Intel Core i3 @ 3.10GHz
RAM: 2GB
Graphics: Nvidia GeForce GT 430
OS: Windows 7 Home Basic

I will reply back as soon as I update first my PCSX2 and test...
Thanks!

Try setting extra rendering threads to 3.
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)