Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Switch from NTSC to PAL for no obvious reason.
#1
Alright here is an unusal problem I cam up to.
Disc in question is WipeOut Pulse Pal.
So when I first set up the emulator and started up Pulse it was working in NTSC mode for some reason (I remember because the framerate was displaying as 59/60 all the time, I was looking at it since i got a new machine and wanted to track how well it works).
So after some playing some other games with some changes to the graphics plugin I go back to playing some fusion again except, now its running it in PAL. The difference in feel is very obvious and I looked up to notice that its running at 50 now.

I am slightly confused as to why did the game run in NTSC in the first place. Here's a part of the status window:

(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SCES_547.48;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = PAL
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to PAL.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 50.00 fps

And this happens with all games. Is this the usual? Does it always jump between modes when switching a disc? My problem is not a problem per se and I know I can change the ini if its really bothering me that it runs at 50 but I was curious why the change in behavior occurred.
Reply

Sponsored links

#2
Yes, this is normal.
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply
#3
(12-11-2014, 10:13 PM)Blyss Sarania Wrote: Yes, this is normal.

What was the reason for the game running in NTSC first though?
Reply
#4
Hard to reconstruct now but it was definitely not intended behavior, unless your game has a PAL / NTSC selector Wink
Reply
#5
(12-13-2014, 06:00 PM)rama Wrote: Hard to reconstruct now but it was definitely not intended behavior, unless your game has a PAL / NTSC selector Wink

I have seen this many, MANY times in logs.

I think it can happen with US BIOS + PAL game.
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)