Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Weird PAL bug
#1
i was playing final fantasy X and used a save state

then when i loaded it instead of 50fps being 100% 60fps showed 100% (didnt change it back yet from playing final fantasy XII wich is an NTSC)

so now it shows 60fps as 100% on a pal game

[Image: palbug.th.jpg]

edit: accidently posted in discussion instead of bug report, plz move
[Image: 1454055.png]
Reply

Sponsored links

#2
Looks strange yeah, did it seem slower or faster tho?
Core i5 3570k -- Geforce GTX 670  --  Windows 7 x64
Reply
#3
you have to wait a little when starting a game so pcsx2 can detect if it is Pal or NTSC to make the limit 50 or 60fps, after that happens load the save state.
C2D E6550 @ 2333 Mhz oc 3010 Mhz vcore 1.2750v | HD2600XT | P5KC | 1 + 1 GB G.Skill 6400HK 860 4.4.3.5
Reply
#4
it worked at 120% speed just showed 100%
[Image: 1454055.png]
Reply
#5
did you set your own number on the limit box instead of the default 0? (when 0 pcsx2 tests if it is pal or ntsc to make the limit 50 or 60fps)
C2D E6550 @ 2333 Mhz oc 3010 Mhz vcore 1.2750v | HD2600XT | P5KC | 1 + 1 GB G.Skill 6400HK 860 4.4.3.5
Reply
#6
it was still on 60fps limit from playing final fantasy X before

like i said usually it shows 50fps 100% then when it goes 60fps it shows 120%
it seems to have been a 1time bug and shows normal again
[Image: 1454055.png]
Reply
#7
Yeah I had this bug when I played last time. Sometimes the limit was set to 60 although Iwas playing the PAL version. I had the limit set manually to 50 so all of a sudden the game ran at 80% thinking it was an NTSC version. Saving the game at a sphere and reloading worked for me.
Specs:
CPU: C2D E8400 @ 3.6
GPU: GTX 560Ti 2Gb
MOB: Asus P5QL
RAM: Crucial 4Gb
OS: Windows 7 64bit/XP 32bit
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)