Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
castlevania curse of darkness (pal pcsx2 1.00) problem
#1
hello everyone!!Biggrin

just a quick question guys...

im playing castlevania curse of darkness pal on the pcsx2 1.00 (the last one) and it works great (full speed)

but oftens (when few/lots of monsters appear in the screen) the game slows down... (Angry)

is it normal...? i tried many options and varios older pcsx2...any advice...?


thanks you all!!

my specs are:

AMD phenom 2 X2 (a quad core 3.00 Ghz)
HD readon 5750
win7 ultimate 64 bit
4 GB RAM

Sponsored links

#2
I have a PC other than this, that is much like yours and it runs PCSX2 very good.
Tried speedhacks ?
AMD Phenom II X4 975 BE OC 4.0 GHz, Corsair Hydro H70
AMD Radeon HD 6990 OC, Accelero Twin Turbo
ASUS Crosshair V Formula 990FX
OCZ Revodrive 3 X2 240 Gb
16 Gb G.Skill 1833 MHz

23 PS2's
#3
thanks for the quick reply!

well, i tried to change and increase speedhacks but it didnt solve the problem...

the specs should be good enough to run it at 100%...right..? also, the previous title (castlevania lament of innocences) works at full speed always and everywhere...hmm...

can i ask you how you usually set the speedhacks...?

(PS nice avatar! Smile )
#4
It's very normal for some games to lag. It happens even on the best PC's.
How does other games run in your PCSX2 ?
AMD Phenom II X4 975 BE OC 4.0 GHz, Corsair Hydro H70
AMD Radeon HD 6990 OC, Accelero Twin Turbo
ASUS Crosshair V Formula 990FX
OCZ Revodrive 3 X2 240 Gb
16 Gb G.Skill 1833 MHz

23 PS2's
#5
its quite odd..i tried many options in speedhacks section, even the MTVU (i checked it)...the game sometime becomes incredibily slow, while fps encrease to 60!

i also tried to set my win 7 performance to "high"...nothing to do...

the game is 100% expect when monsters appear in groups...
#6
If the game is running at 60fps but it seems choppy, then that usually means it's a legit slowdown that also happens on a real PS2, provided you don't use frameskipping or the EE/VU cycle hacks.
#7
I just played the game on 1.1.0 r5438 without speedhacks except MTVU and it's flawless at 3x native.
AMD Phenom II X4 975 BE OC 4.0 GHz, Corsair Hydro H70
AMD Radeon HD 6990 OC, Accelero Twin Turbo
ASUS Crosshair V Formula 990FX
OCZ Revodrive 3 X2 240 Gb
16 Gb G.Skill 1833 MHz

23 PS2's
#8
unfortunately i think its not a legit slowdown...i tried to disable every speedhack and the game emui shows 60 fps only when the character is alone...and when monsters comes, fps decrease down to 45 or 50...

i even tried to play with native mode (graphic)...

what cai i do guys...????

EDIT

ok, ill try 1.1.0 r5438 version... (where can i get it...?)

is it possible that MTVU slows the game even more in my oc...? its strange because i ve a quad core...hm...
#9
Are you using DX11 ?
AMD Phenom II X4 975 BE OC 4.0 GHz, Corsair Hydro H70
AMD Radeon HD 6990 OC, Accelero Twin Turbo
ASUS Crosshair V Formula 990FX
OCZ Revodrive 3 X2 240 Gb
16 Gb G.Skill 1833 MHz

23 PS2's
#10
ok, ill try 1.1.0 r5438 version... (where can i get it...?)

is it possible that MTVU slows the game even more in my oc...? its strange because i ve a quad core...hm...

yes..should i tri 3d9...? the title in video setting is "GSDX 10"

ahhgrgrgrr nothin to do...even 3D9 dont fix the fps slowdown...

yes..should i tri 3d9...? the title in video setting is "GSDX 10" and the "renderer" is on " direct 3D11 hardware"




Users browsing this thread: 1 Guest(s)