Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Compiling problem with Xubuntu 13.04 32 bit
#11
I know this isn't really pcsx2 related but may help other users in the long run. I opened a bug report. The dev in question wants me to patch a file that doesn't seem to exist on my computer. Tongue

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=65730#c3
OS: Linux Mint 17.2 64 bit (occasional Antergos/Arch user)
(I am no longer a Windows user)
CPU: Intel Pentium G3258
GPU: Nvidia GTX 650 Ti



Reply

Sponsored links

#12
This is a patch for your kernel Wink You can get the source here https://www.kernel.org/. Check ubuntu forum for explanation how to compile the kernel.
Reply
#13
(06-09-2013, 12:27 PM)gregory Wrote: svn co http://pcsx2.googlecode.com/svn/branches/gsdx-ogl-wnd

I've compiled pcsx2 using this branch and I got blackscreen in Dragon Quest 8, while DaTankAC has good speed with minor graphical errors in hardware mode (Experimental), why is that? it is because I have an nvidia video card?
PC:
EVGA 600 +80 PSU
NVIDIA GTX 550ti EVGA 2GB VRAM
[Image: hj0zqy-4.png]
OS: Debian Stretch 64bits  Cool
OS: Windows 10 Home 
Reply
#14
The branch was merged on the trunk. So better use the trunk (r5674 exactly, I didn't test Gabest latest update). First check that SW mode is working. Nvidia card (driver) work much better than AMD one (driver).
Reply
#15
(06-25-2013, 06:15 PM)Butz_san Wrote: I've compiled pcsx2 using this branch and I got blackscreen in Dragon Quest 8, while DaTankAC has good speed with minor graphical errors in hardware mode (Experimental), why is that? it is because I have an nvidia video card?

Over the weekend i tried the lastest version on the ppa with a nvidia 650gtx and graphics in HW mode where all messed up (even in bios) also and in some situations i also got a blackscreen.
Reply
#16
It feels like an issue with shader compilation. Set debug_ogl_shader to 1 in GSdx.ini

Can you share with us the ouput of the terminal and your config file.

Try to set ovveride_GL_ARB_copy_image to 1 in GSdx.ini, and retry.
Reply
#17
(06-25-2013, 06:35 PM)gregory Wrote: The branch was merged on the trunk. So better use the trunk (r5674 exactly, I didn't test Gabest latest update). First check that SW mode is working. Nvidia card (driver) work much better than AMD one (driver).

Software Mode works fine here, no problems, the black screen and graphical issues are only in Hardware Mode (Experimental) Sad, I'll check the trunk version right now Smile
PC:
EVGA 600 +80 PSU
NVIDIA GTX 550ti EVGA 2GB VRAM
[Image: hj0zqy-4.png]
OS: Debian Stretch 64bits  Cool
OS: Windows 10 Home 
Reply
#18
Don't forget to post shader compilation message Wink
Reply
#19
Code:
[email protected]:~/PCSX2$ ./pcsx2
Interface is initializing.  Entering Pcsx2App::OnInit!
Applying operating system default language...
SetLanguage: 'Spanish (Modern)' [] is not supported by the operating system
Command line parsing...
Command line parsed!
(UserMode) Found portable install ini @ /home/butz/PCSX2/portable.ini
glX-Version 1.4 with Direct Rendering
Supported Opengl version: 3.3.0 NVIDIA 319.17 on GPU: GeForce GT 220/PCIe/SSE2. Vendor: NVIDIA Corporation
DEBUG: check_gl_supported_extension
INFO: GL_ARB_gpu_shader5 is not supported
ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.rear
ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.center_lfe
ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.side
ALSA lib pcm_dmix.c:961:(snd_pcm_dmix_open) The dmix plugin supports only playback stream
Cannot connect to server socket err = No existe el fichero o el directorio
Cannot connect to server request channel
jack server is not running or cannot be started
* SPU2-X: Enumerating PortAudio devices:
*** Device 0: 'HDA Intel MID: ALC662 rev1 Analog (hw:0,0)' (ALSA)
*** Device 1: 'HDA Intel MID: ALC662 rev1 Digital (hw:0,1)' (ALSA)
*** Device 2: 'HDA NVidia: HDMI 0 (hw:1,3)' (ALSA)
*** Device 3: 'HDA NVidia: HDMI 0 (hw:1,7)' (ALSA)
*** Device 4: 'HDA NVidia: HDMI 0 (hw:1,8)' (ALSA)
*** Device 5: 'HDA NVidia: HDMI 0 (hw:1,9)' (ALSA)
*** Device 6: 'sysdefault' (ALSA)
*** Device 7: 'front' (ALSA)
*** Device 8: 'surround40' (ALSA)
*** Device 9: 'surround51' (ALSA)
*** Device 10: 'surround71' (ALSA)
*** Device 11: 'iec958' (ALSA)
*** Device 12: 'spdif' (ALSA)
*** Device 13: 'pulse' (ALSA)
*** Device 14: 'dmix' (ALSA)
*** Device 15: 'default' (ALSA) (selected)

That's what I got when I start pcsx2 loading Dragon Quest 8 Sad, I saw a not gpu shader 5 or something like that Sad
PC:
EVGA 600 +80 PSU
NVIDIA GTX 550ti EVGA 2GB VRAM
[Image: hj0zqy-4.png]
OS: Debian Stretch 64bits  Cool
OS: Windows 10 Home 
Reply
#20
Are you sure that debug_ogl_shader is set to 1 in your inis/GSdx.ini file?

The extensions is only for advance fxaa and require dx11 GPU.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)