Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Invalid: [Bug Report] Wallace & Gromit - The Curse of the Were-Rabbit [PAL]
#1
CPU: Intel Core i5-6300HQ @2.30GHz
GPU: Nvidia GTX 960M
 
PCSX2 version : Official 1.4.0 & 1.5.0 (git revision: 3155278) (Windows 10)
CPU options: EE/IOP and VUs Rounding on Chop and Clamp modes on Normal (also tested EE/IOP clamping to Full and VUs clamping to Extra+Preserve sign)
Plugins used: GSdx MSVC 19.00, SSE4.1/AVX 1.1.0 (tested hardware and software for Direct3D 11)
                    SPU2-X (20190305152806) 2.0.0
Europe v02.00 (04/11/2004) Console
Description : After the first long cinematic, during the loading screen, the game crashes and PCSX2 stops responding before any gameplay. No shaking videos with the interlacing, but even off, the game crashes at this moment, happens no matter what I do, but it seems like i'm the only one to encounter it.

Sponsored links

#2
Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.

Please make sure to enclose your emulog in code tags like so (remove the empty space on the closing code tag!):
[code]
Pasted emulog goes here
[ /code]
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#3
Code:
PCSX2 1.5.0-20190305152806 - compiled on Mar  5 2019
Savestate version: 0x9a0d0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft Windows 10 Pro (build 17134), 64-bit
Physical RAM     =  8103 MB
CPU name         =  Intel(R) Core(TM) i5-6300HQ CPU @ 2.30GHz
Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 03)
CPU speed        =  2.303 ghz (4 logical threads)
x86PType         =  Standard OEM
x86Flags         =  bfebfbff 7ffafbbf
x86EFlags        =  2c100000

x86 Features Detected:
SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. AVX2.. FMA

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins from D:\All\PCSX2 1.5.0\plugins...
Bound   GS: GSdx32-SSE4.dll [GSdx 20190305152806 (MSVC 19.00 SSE4.1/AVX) 1.1.0]
Bound  PAD: LilyPad.dll [LilyPad (20190305152806) 0.12.1]
Bound SPU2: Spu2-X.dll [SPU2-X 20190305152806 2.0.0]
Bound CDVD: cdvdGigaherz.dll [cdvdGigaherz 20190305152806 0.11.0]
Bound  USB: USBnull.dll [USBnull Driver 20190305152806 0.7.0]
Bound   FW: FWnull.dll [FWnull Driver 20190305152806 0.7.0]
Bound DEV9: DEV9null.dll [DEV9null Driver 20190305152806 0.5.0]
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9769 games on record (loaded in 171ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.

Initializing plugins...
Init GS
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Patches: No CRC found, using 00000000 instead.
Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Current Renderer: Direct3D 11 (Hardware renderer)
Opening CDVD
isoFile open ok: D:\All\PCX2's iso\Wallace & Gromit - The Curse of the Were-Rabbit.ISO
Image type  = DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (2031264 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0 [File]: D:\All\PCSX2 1.5.0\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1 [File]: D:\All\PCSX2 1.5.0\memcards\Mcd002.ps2
GSdx Lookup CRC:0
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: Europe  v02.00(04/11/2004)  Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
# Initialize memory (rev:3.63, ctm:196Mhz, cpuclk:147Mhz detected)
Frame buffer size set to  512x512 (2048x2048)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
ROMGEN=2001-1004, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=0, 2MB, IOP mode)
<20041105-175839,ROMconf,PS20200EC20041105.bin:11520>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (363:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Jul  4 2001 16:03:45
 CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2001-1004, 32M

Patches: No CRC found, using 00000000 instead.
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_213.12;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.02
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_213.12;1) Game CRC = 0x073EEDC0, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_213.12;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.02
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC

IOP Realtime Kernel Ver.0.9.1
   Copyright 1999 (C) Sony Computer Entertainment Inc.
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15)
iop heap service (99/11/03)
loadelf: fname cdrom0:¥SLUS_213.12;1 secname all
loadelf version 3.30
Input ELF format filename = cdrom0:¥SLUS_213.12;1
0 00100000 004ec240 ...............................................................................
Loaded, cdrom0:¥SLUS_213.12;1
start address 0x100008
gp address 00000000
# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Elf entry point @ 0x00100008 about to get recompiled. Load patches first.
Get Reboot Request From EE
ROM directory not found
GSdx Lookup CRC:0

PlayStation 2 ======== Update rebooting..

PlayStation 2 ======== Update reboot complete
cdvdman Init

IOP Realtime Kernel Ver. 2.2
   Copyright 1999-2002 (C) Sony Computer Entertainment Inc.
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15)
iop heap service (99/11/03)
SDR driver version 4.0.1 (C) SCEI
Exit rsd_main
styx 2.2 Frontier
USB Driver (Version 1.1.0)
USB Keyboard Driver 1.03
Max Keyboards : 2
Debug level : 0
..completed(0)
..completed(0)
..completed(0)
..completed(0)
..completed(0)
..completed(0)
styx startup complete
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59,94 fps
Frame buffer size set to  1024x1024 (4096x4096)
IOP largest allocatable block: 955648 before alloc, 103680 after
Stream Buffer 1Bank 32768byte 6banks addr:0019ff00 196608byte used.
SDR callback thread created
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
sceCdStStop() = 1
Suspending single plugin: GS
Saving GS
Closing GS
Recovering single plugin: GS
Opening GS
Current Renderer: Direct3D 11 (Hardware renderer)
GSdx Lookup CRC:0
Loading GS
Frame buffer size set to  512x512 (2048x2048)
microVU1 Warning: Branch, Branch, Branch! [2958]
microVU1 Warning: Branch, Branch, Branch! [2b10]
microVU1 Warning: Branch, Branch, Branch! [1298]
microVU1 Warning: Branch, Branch, Branch! [2b28]
#4
Do you have Automatic Gamefixes enabled?
#5
(03-07-2019, 05:01 PM)CK1 Wrote: Do you have Automatic Gamefixes enabled?

I tried with and without the GIF FIFO one, doesn't solve the problem either
#6
Was it always an issue ? What about older revisions such as 1.2.1 or earlier ?
CPU: I3-4160 3.6GHZ
Motherboard: Asrock B85M - DGS
RAM: Hyper X Savage 2x8GB 1.6GHZ cl9
GPU: Asus AMD Radeon R7 360 OC 2GB GDDR5
OS: Windows 7 Ultimate SP1 64bit
#7
Turn off MTVU.
#8
(03-07-2019, 08:37 PM)kozarovv Wrote: Turn off MTVU.

Doesn't fix it
#9
(03-07-2019, 08:03 PM)lightningterror Wrote: Was it always an issue ? What about older revisions such as 1.2.1 or earlier ?

No but apparently it is supposed to work in 1.4.0, I've seen Parotaku's tests and beside the video bug (half of the screen rendered) and the shaking image, it works perfectly.
#10
(03-07-2019, 09:28 PM)Lamirol Wrote: Doesn't fix it

Maybe you have some other non standard setting? For me it works everytime, but i own PAL version of game. Maybe VU cycle stealing, or some manual gamefixes? 

Also you can enable skipMPEG hack for easier testing, this will skip that long intro movie. Oh and don't use save state, this can also break VU1 for that game.

Edit: I'm using build 2391, and OGL renderer. With MTVU enabled i have exactly the same issue as yours.




Users browsing this thread: 1 Guest(s)