Metal Gear Solid 2 Retail Disc Black Screen
#1
Alright so I'm using an actual copy of Metal Gear Solid 2 (From the Essential Collection) and whenever I try to launch the game it just hangs on a black screen. No Konami logo or anything. Metal Gear Solid 3 works fine, my entire Hitman Trilogy works (Only if I'm in software mode though), but MGS2 just refuses to play. Any ideas on what I can do?

General Specs
CPU - R5-2600 OC'd to 3.9 Ghz
GPU - GTX 980 (At stock)
RAM - 16 GB (2x8 GB sticks) DDR4 clocked at 2666 Mhz


Attached Files
.png   Capture.PNG (Size: 12,78 KB / Downloads: 146)
Reply

Sponsored links

#2
Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.

Please make sure to enclose your emulog in code tags like so (remove the empty space on the closing code tag!):
[code]
Pasted emulog goes here
[ /code]
CPU : AMD Ryzen 7 3800X
Mobo : Asus PRIME B450-PLUS
GPU : NVIDIA GeForce RTX 3070
RAM : 16 Go
Reply
#3
Code:
PCSX2 1.4.0-20160105132032- compiled on Jan  5 2016
Savestate version: 0x9a0b0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft Windows 10 Pro (build 18362), 64-bit
Physical RAM    =  16315 MB
CPU name        =  AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor
Vendor/Model    =  AuthenticAMD (stepping 02)
CPU speed        =  3.992 ghz (12 logical threads)
x86PType        =  Standard OEM
x86Flags        =  178bfbff 7ed8320b
x86EFlags        =  2fd3fbff

x86 Features Detected:
SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. AVX2.. FMA
MMX2  .. SSE4a

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding  GS: D:\Emulators\PCSX2 1.4.0\Plugins\gsdx32-avx.dll
Windows 10.0.18362
Binding  PAD: D:\Emulators\PCSX2 1.4.0\Plugins\lilypad.dll
Binding SPU2: D:\Emulators\PCSX2 1.4.0\Plugins\spu2-x.dll
Binding CDVD: D:\Emulators\PCSX2 1.4.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding  USB: D:\Emulators\PCSX2 1.4.0\Plugins\USBnull.dll
Binding  FW: D:\Emulators\PCSX2 1.4.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: D:\Emulators\PCSX2 1.4.0\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9693 games on record (loaded in 156ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 10.0.18362
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
* CDVD: Opening drive '\\.\F:'...
* CDVD: setSpindleSpeed success (11080KB/s)
* CDVD: IO thread started...
* CDVD: KeepAlive thread started...
* CDVD: Disk Type: Single-Layer DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 2) (3142944 sectors)
Current Renderer: Direct3D11 (Hardware mode)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0 [File]: C:\Users\dmmpo\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1 [File]: C:\Users\dmmpo\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA    v01.70(25/03/2003)  Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
# Initialize memory (rev:3.63, ctm:392Mhz, cpuclk:294Mhz detected)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
ROMGEN=2003-0325, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=0, 2MB, IOP mode)
<20030325-181554,ROMconf,PS20170AC20030325.bin:11648>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (363:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Feb  6 2003 08:38:48
  CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2003-0325, 32M

(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_205.54;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_205.54;1) Game CRC = 0xC539049D, EntryPoint = 0x00100010
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_205.54;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC

IOP Realtime Kernel Ver.0.9.1
    Copyright 1999 (C) Sony Computer Entertainment Inc.
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15)
iop heap service (99/11/03)
loadelf: fname cdrom0:¥SLUS_205.54;1 secname all
loadelf version 3.30
Input ELF format filename = cdrom0:¥SLUS_205.54;1
1 00100000 000b5140 ............
Loaded, cdrom0:¥SLUS_205.54;1
start address 0x100010
gp address 00000000
# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Get Reboot Request From EE
ROM directory not found

PlayStation 2 ======== Update rebooting..

PlayStation 2 ======== Update reboot complete
cdvdman Init

IOP Realtime Kernel Ver. 2.2
    Copyright 1999-2002 (C) Sony Computer Entertainment Inc.
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15)
iop heap service (99/11/03)
loadmodule: fname cdrom0:¥MODULES¥PLD.IRX;1 args 9 arg 00c00000
loadmodule: id 25, ret 1
CDVD READ ERROR, sector = 0xfffd0011
Closing plugins...
Closing DEV9
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
* CDVD: KeepAlive thread finished.
* CDVD: IO thread finished.
Closing SPU2
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.

Hope I did this right :/
Reply
#4
Quote:CDVD READ ERROR, sector = 0xfffd0011
try dumping an iso off your disc.
make sure you use imgburn at its slowest speed to do so.
CPU : AMD Ryzen 7 3800X
Mobo : Asus PRIME B450-PLUS
GPU : NVIDIA GeForce RTX 3070
RAM : 16 Go
Reply
#5
(08-27-2019, 06:32 AM)jesalvein Wrote: try dumping an iso off your disc.
make sure you use imgburn at its slowest speed to do so.
Well this was for a project where I was only using retail discs but I might have to at this rate. I'll try it though.
Reply
#6
this kind of error often shows a damaged disc.
oh, and try latest git build too
CPU : AMD Ryzen 7 3800X
Mobo : Asus PRIME B450-PLUS
GPU : NVIDIA GeForce RTX 3070
RAM : 16 Go
Reply
#7
(08-27-2019, 06:37 AM)jesalvein Wrote: this kind of error often shows a damaged disc.
oh, and try latest git build too
I don't think it can be a damaged disc though to be honest, I keep my discs in pristine condition as long as I can. Not a scratch on it as far as I can tell. But I guess it's possible.
Reply
#8
(08-27-2019, 06:37 AM)jesalvein Wrote: this kind of error often shows a damaged disc.
oh, and try latest git build too
still a black screen with the dumped ISO
Reply
#9
even with latest GIT build ?
CPU : AMD Ryzen 7 3800X
Mobo : Asus PRIME B450-PLUS
GPU : NVIDIA GeForce RTX 3070
RAM : 16 Go
Reply
#10
(08-27-2019, 06:53 AM)jesalvein Wrote: even with latest GIT build ?
Yep, still happening.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)