Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Need for Speed Hot Pursuit 2 - Busted Scene Glitch
#1
Exclamation 
When you are racing in Hot Pursuit mode and are pulled over by the police, the "Busted" scene plays
but it displays black/white graphics instead and runs *very* slow (10 frames per second). Otherwise the game runs fine.

Anyone know this issue/have any ideas?

Edit: I did not know the PS2 version "busted" scene was normally in black & white ~ I normally play the PC version which is in color.

   

Code:
PCSX2 1.6.0-20200506140834- compiled on May  6 2020
Savestate version: 0x9a0e0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft Windows 7  Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
Physical RAM    =  8135 MB
CPU name        =  Intel(R) Core(TM) i3-6100 CPU @ 3.70GHz
Vendor/Model    =  GenuineIntel (stepping 03)
CPU speed        =  3.695 ghz (4 logical threads)
x86PType        =  Standard OEM
x86Flags        =  bfebfbff 7ffafbbf
x86EFlags        =  2c100000

x86 Features Detected:
SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. AVX2.. FMA

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins from C:\PSX2\plugins...
Bound  GS: GSdx32-AVX2.dll [GSdx 20200506140834 (MSVC 19.25 AVX2/AVX2) 1.2.0]
Bound  PAD: LilyPad.dll [LilyPad (20200506140834) 0.12.1]
Bound SPU2: Spu2-X.dll [SPU2-X 20200506140834 2.0.0]
(GameDB) 9858 games on record (loaded in 109ms)
Bound CDVD: cdvdGigaherz.dll [cdvdGigaherz 20200506140834 0.11.0]
Bound  USB: USBnull.dll [USBnull Driver 20200506140834 0.7.0]
Bound  FW: FWnull.dll [FWnull Driver 20200506140834 0.7.0]
Bound DEV9: DEV9null.dll [DEV9null Driver 20200506140834 0.5.0]
Plugins loaded successfully.

HLE Notice: ELF does not have a path.

Initializing plugins...
Init GS
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Patches: No CRC found, using 00000000 instead.
Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Current Renderer: Direct3D 11 (Hardware renderer)
Opening CDVD
isoFile open ok: C:\PSX2\ISOS\Need for Speed - Hot Pursuit 2\Need for Speed - Hot Pursuit 2.iso
Image type  = DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1524016 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
GSdx Lookup CRC:0
McdSlot 0 [File]: C:\PSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1 [File]: C:\PSX2\memcards\Mcd002.ps2
GSdx Lookup CRC:0
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA    v02.30(20/02/2008)  Console
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
# Initialize memory (rev:4.00, ctm:196Mhz, cpuclk:147Mhz detected)
Frame buffer size set to  512x1280 (1024x2560)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
ROMGEN=2008-0220, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=14000200, 2MB, IOP mode)
<20080220-175343,ROMconf,PS20230WC20080220.bin:11824>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (400:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Sep  5 2006 12:57:08
  CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2008-0220, 32M

Patches: No CRC found, using 00000000 instead.
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_203.62;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_203.62;1) Game CRC = 0x1D2818AF, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_203.62;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC

IOP Realtime Kernel Ver.0.9.1
    Copyright 1999 (C) Sony Computer Entertainment Inc.
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15)
iop heap service (99/11/03)
loadelf: fname cdrom0:¥SLUS_203.62;1 secname all
loadelf version 3.30
Input ELF format filename = cdrom0:¥SLUS_203.62;1
0 00100000 001aa9a0 ...........................
1 002ab000 0008741b ..........
Loaded, cdrom0:¥SLUS_203.62;1
start address 0x100008
gp address 00000000
# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Elf entry point @ 0x00100008 about to get recompiled. Load patches first.
(GameDB) Changing VU0/VU1 clamp mode [mode=2]
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
GSdx Lookup CRC:1D2818AF
GSdx Lookup CRC:1D2818AF
Checking disk in drive : PS2 DVD Title
Rebooting IOP with image cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥IOPRP253.IMG...
Get Reboot Request From EE

PlayStation 2 ======== Update rebooting..

PlayStation 2 ======== Update reboot complete
cdvdman Init

IOP Realtime Kernel Ver. 2.2
    Copyright 1999-2002 (C) Sony Computer Entertainment Inc.
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15)
iop heap service (99/11/03)
loadmodule: fname cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥SIO2MAN.IRX args 0 arg
loadmodule: id 25, ret 0
loadmodule: fname cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥MTAPMAN.IRX args 0 arg
loadmodule: id 26, ret 0
loadmodule: fname cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥PADMAN.IRX args 0 arg
loadmodule: id 27, ret 0
loadmodule: fname cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥LIBSD.IRX args 0 arg
loadmodule: id 28, ret 0
loadmodule: fname cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥SDRDRV.IRX args 0 arg
SDR driver version 4.0.1 (C) SCEI
Exit rsd_main
loadmodule: id 29, ret 0
loadmodule: fname cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥MCMAN.IRX args 0 arg
loadmodule: id 30, ret 2
loadmodule: fname cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥MCSERV.IRX args 0 arg
loadmodule: id 31, ret 2
loadmodule: fname cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥USBD.IRX args 0 arg
USB Driver (Version 1.1.0)
loadmodule: id 32, ret 2
loadmodule: fname cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥LGDEV.IRX args 0 arg
LgDev_tb_rb_Driver (++) version 1.06
loadmodule: id 33, ret 0
loadmodule: fname cdrom:¥NFSHP2¥IRX253¥STREAM.IRX args 0 arg
Exit MultiStream V5 Thread Load
loadmodule: id 34, ret 0
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
Closing plugins...
Closing DEV9
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
Closing SPU2
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.
Shutting down plugins...
Plugins shutdown successfully.
(GameDB) Unloading...

Shawn
Reply

Sponsored links

#2
i think it's fine in ogl renderer
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
It's broken on either renderer to date. Special kind of effect that is not easy to emulate.
[Image: HkgHT5k.gif]
もっとちゃんと言ってよ
忘れないようメモにしてよ



Reply
#4
(10-31-2020, 01:53 PM)jesalvein Wrote: i think it's fine in ogl renderer

I tried open gl and it *does* run better, but still the lack of colors and somewhat slow.

Shawn

(10-31-2020, 02:06 PM)Kojin Wrote: It's broken on either renderer to date. Special kind of effect that is not easy to emulate.

Thanks for the info. I'm going to try some of the manual hacks like MPEG skip and see what happens.

If anyone has a fix - greatly appreciated!

Shawn
Reply
#5
It'll probably work in Software mode (F9) but you will unlikely want to play the game in that
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#6
(10-31-2020, 08:22 PM)refraction Wrote: It'll probably work in Software mode (F9) but you will unlikely want to play the game in that

It works fine in native PS2 renderer for Direct 3D or Open GL, and also software mode as you mentioned. I was doing x2 resolution and the game runs great, except when you get pulled over and the busted scene plays. Then it runs like hell. I didn't bother playing Hot Pursuit mode until recently in x2 resolution.

Shawn
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)