Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PCSX2 Capped at 40FPS?
#1
So I've been trying to setup PCSX2 on a new computer, but my FPS seems to be locked down into 40FPS, it meets the requirements and then some, my old computer could run games at 60fps no problem, but my new one seems to just be locked in at 40fps/67% speed, GS is only at 4%. My computer is a tower so I don't think it's a problem with the power saving, I tried changing performance issues for the video card but it didn't do anything. I tried the 1.4.0 release and one of the weekly builds but it still doesn't change. 

Please, any help on this would be really appreciated.

These are the specifications:
CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.00GHz
RAM: 16.0GB Dual-Channel Unknown @ 1500MHz
Motherboard: ASRock Z170 Extreme4
Video Card:4095MB NVIDIA GeForce GTX 1070 (ASUStek Computer Inc)
Reply

Sponsored links

#2
Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.

Please make sure to enclose your emulog in code tags like so (remove the empty space on the closing code tag!):
[code]
Pasted emulog goes here
[ /code]
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
Code:
CSX2 1.5.0-20180417122949 - compiled on Apr 17 2018
Savestate version: 0x9a0d0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft Windows 10 Pro (build 16299), 64-bit
Physical RAM     =  16329 MB
CPU name         =  Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz
Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 03)
CPU speed        =  4.007 ghz (8 logical threads)
x86PType         =  Standard OEM
x86Flags         =  bfebfbff 7ffafbbf
x86EFlags        =  2c100000

x86 Features Detected:
SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. AVX2.. FMA

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins from E:\PCSX2 1.4.0\plugins...
Windows 10.0.16299
Bound   GS: gsdx32-avx.dll [GSdx 20160105132032 (MSVC 19.00, AVX) 1.0.0]
Bound  PAD: lilypad.dll [LilyPad (20180417122949) 0.12.1]
Bound SPU2: spu2-x.dll [SPU2-X 20180417122949 2.0.0]
Bound CDVD: cdvdGigaherz.dll [cdvdGigaherz 20180417122949 0.11.0]
Bound  USB: USBnull.dll [USBnull Driver 20180417122949 0.7.0]
Bound   FW: FWnull.dll [FWnull Driver 20180417122949 0.7.0]
Bound DEV9: CLR_DEV9.dll [CLR DEV9 0.8.1]
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9510 games on record (loaded in 130ms)
HLE Host: Set 'host:' root path to: E:\PCSX2 1.4.0\

Initializing plugins...
Init GS
Windows 10.0.16299
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Patches: No CRC found, using 00000000 instead.
Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
Current Renderer: Direct3D11 (Hardware mode)
McdSlot 0 [File]: E:\PCSX2 1.4.0\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1 [File]: E:\PCSX2 1.4.0\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA     v01.60(07/02/2002)  Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
# Initialize memory (rev:3.63, ctm:196Mhz, cpuclk:147Mhz detected)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
ROMGEN=2002-0207, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=0, 2MB, IOP mode)
<20020207-164243,ROMconf,PS20160AC20020207.bin:11552>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (363:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Feb  7 2002 16:41:20
 CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2002-0207, 32M

Patches: No CRC found, using 00000000 instead.
ELF (host:E:\PCSX2 1.4.0\OpenPS2Loader.ELF) Game CRC = 0x369D668C, EntryPoint = 0x01D00008


IOP Realtime Kernel Ver.0.9.1
   Copyright 1999 (C) Sony Computer Entertainment Inc.
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15)
iop heap service (99/11/03)
loadelf: fname host:E:¥PCSX2 1.4.0¥OpenPS2Loader.ELF secname all
loadelf version 3.30
Input ELF format filename = host:E:¥PCSX2 1.4.0¥OpenPS2Loader.ELF
0 01c572b0 000a8f0d ...........
Loaded, host:E:¥PCSX2 1.4.0¥OpenPS2Loader.ELF
start address 0x1d00008
gp address 00000000
# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Elf entry point @ 0x01d00008 about to get recompiled. Load patches first.
LilyPad: Warning! No controls are bound to a currently attached device!
Please attach a controller that has been setup for use with LilyPad or go to the Plugin settings and setup new controls.
Get Reboot Request From EE
ROM directory not found

PlayStation 2 ======== Update rebooting..

PlayStation 2 ======== Update reboot complete
cdvdman Init

IOP Realtime Kernel Ver.0.9.1
   Copyright 1999 (C) Sony Computer Entertainment Inc.
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15)
iop heap service (99/11/03)
loadmodule: fname rom0:SIO2MAN args 0 arg
loadmodule: id 25, ret 0
loadmodule: fname rom0:MCMAN args 0 arg
loadmodule: id 26, ret 0
loadmodule: fname rom0:MCSERV args 0 arg
loadmodule: id 27, ret 0
loadmodule: fname rom0:PADMAN args 0 arg
Pad driver. (99/11/22)
loadmodule: id 28, ret 0
loadbuffer: addrres 74500 args 0 arg
loadbuffer: id 29, ret 0
loadbuffer: addrres 75500 args 0 arg
loadbuffer: id 30, ret 0
loadbuffer: addrres 75500 args 0 arg
fileXio: fileXio RPC Server v1.00
Copyright (c) 2003 adresd
loadbuffer: id 31, ret 0
loadbuffer: addrres 75500 args 0 arg
Poweroff installed
loadbuffer: id 32, ret 0
loadbuffer: addrres 75500 args 0 arg
loadbuffer: id 33, ret 0
read/write allocate memory 4000
open name rom0:ROMVER flag 1 data 44a78
open fd = 2
open name rom0:ROMVER flag 1 data 44a78
open fd = 2
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 71.92 fps
Frame buffer size set to  640x512 (2560x2048)
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
dopen name mc0:OPL
dopen fd = -2
dopen name mc1:OPL
dopen fd = -2
mkdir name mc0:OPL
mkdir name mc1:OPL
open name rom0:XPARAM2 flag 1 data 44a78
open fd = -2
loadbuffer: addrres 89d00 args 0 arg
FreeUsbd v.0.1.2
loadbuffer: id 34, ret 0
loadbuffer: addrres a1600 args 0 arg
USB HDD FileSystem Driver v1.4
loadbuffer: id 35, ret 0
open name mass0:conf_opl.cfg flag 1 data 44a78
open fd = -19
open name mass1:conf_opl.cfg flag 1 data 44a78
open fd = -19
open name mass2:conf_opl.cfg flag 1 data 44a78
open fd = -19
open name mass3:conf_opl.cfg flag 1 data 44a78
open fd = -19
open name mass4:conf_opl.cfg flag 1 data 44a78
open fd = -19
loadbuffer: addrres 89d00 args 0 arg
loadbuffer: id 36, ret 0
loadbuffer: addrres 89d00 args 0 arg
ATA device driver v1.1 - Copyright (c) 2003 Marcus R. Brown
atad_driver: HDD is not connected, exiting.
loadbuffer: id 37, ret 1
open name pfs0:conf_opl.cfg flag 1 data 44a78
open fd = -19
dopen name mass0:
dopen fd = -19
Closing plugins...
Closing DEV9
CLR_DEV9:NetAdapter Information: 1 : Waiting for RX-net thread to terminate..
CLR_DEV9:NetAdapter Information: 1 : Done
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
Closing SPU2
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.
Reply
#4
what game is that ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#5
(04-24-2018, 09:27 PM)jesalvein Wrote: what game is that ?

It's an HDD Loader elf, we're using it with a emulated Ethernet connection and HDD to play an online private server.
Reply
#6
Locked into 40 FPS is oddly convenient... I don't suppose your display is set to 40 Hz?
Problems? Check out the development builds for the latest updates.

Mobo: ASUS Prime Z370-A
CPU: Intel i7-8700K (3.7 GHz)
RAM: G.Skill TridentZ, 2x8 GB DDR4 (3000 MHz)
GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW2 (8 GB)
OS: Windows 10 Pro (64 bit)

Oh yeah Red Pandas are cool too.


Reply
#7
(04-24-2018, 10:36 PM)pandubz Wrote: Locked into 40 FPS is oddly convenient... I don't suppose your display is set to 40 Hz?

No, we checked that and it seemed to be on 60hz.
Reply
#8
Both the display and the driver in Windows?
Problems? Check out the development builds for the latest updates.

Mobo: ASUS Prime Z370-A
CPU: Intel i7-8700K (3.7 GHz)
RAM: G.Skill TridentZ, 2x8 GB DDR4 (3000 MHz)
GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW2 (8 GB)
OS: Windows 10 Pro (64 bit)

Oh yeah Red Pandas are cool too.


Reply
#9
(04-24-2018, 11:19 PM)pandubz Wrote: Both the display and the driver in Windows?

The Nvidia GPU display shows it as 60hz, but it could be the monitor itself.
Reply
#10
check your task manager if your ethernet/wifi is busy downloading lets say 21M/S+ you will get slowdown on your emulator.
MAIN RIG:i5-7600(3.5ghz)GTX 1050Ti 4GB/128bit/gddr5,Win 10 Pro(x64),ASUS ROG B250G,16GB HyperXFury ddr4 RAM,Samsung M.2-SSD 500GB
SUB RIG:i5-4670(3.4Ghz),ATi Radeon HD7770(GDDR5+128-bit+1GB),Win 10 SL(x64),ASUS H8M-E,8GB DDR3 RAM
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)