Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ratchet: Deadlocked HUGE Glow
#1
Got through R&C 3 no problem, only that mild lag when there were a lot of enemies present, but that only lasted a couple seconds anyway. And the occasional VFX that didn't quite follow its object too well, but that was no biggie either. Other than that, flawless with D3D11 (Hardware) and Preset: 3 - Balanced! Now I moved to Deadlocked, without touching the settings, and this massive glow floods everything.  Blink  And that parallel VFX thing is present here too. Looks slightly blurry too, but it's been so long since I played the actual game on the PS2, maybe that's just how it was.  Huh

https://imgur.com/a/koNuHsg
https://imgur.com/ldfIodM

I enabled widescreen in-game, because the cropped cutscenes didn't sit too well with me, as well as progressive scan. Here's the emulog:

Code:
PCSX2 1.5.0-20180624214558 - compiled on Jun 24 2018
Savestate version: 0x9a0d0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft Windows 10 Home (build 17134), 64-bit
Physical RAM     =  12217 MB
CPU name         =  Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz
Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 03)
CPU speed        =  3.407 ghz (8 logical threads)
x86PType         =  Standard OEM
x86Flags         =  bfebfbff 7ffafbff
x86EFlags        =  2c100000

x86 Features Detected:
SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. AVX2.. FMA

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins from C:\Users\dfail\Downloads\pcsx2-v1.5.0-dev-2421-gf22843816-windows-x86\plugins...
Bound   GS: GSdx32-AVX2.dll [GSdx 20180624214558 (MSVC 19.00 AVX2/AVX2) 1.1.0]
Bound  PAD: LilyPad.dll [LilyPad (20180624214558) 0.12.1]
Bound SPU2: Spu2-X.dll [SPU2-X 20180624214558 2.0.0]
Bound CDVD: cdvdGigaherz.dll [cdvdGigaherz 20180624214558 0.11.0]
Bound  USB: USBnull.dll [USBnull Driver 20180624214558 0.7.0]
Bound   FW: FWnull.dll [FWnull Driver 20180624214558 0.7.0]
Bound DEV9: DEV9null.dll [DEV9null Driver 20180624214558 0.5.0]
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9593 games on record (loaded in 150ms)
[wx] Failed to load shared library 'C:\Users\dfail\Downloads\pcsx2-v1.5.0-dev-2421-gf22843816-windows-x86\plugins\DEV9ghzdrk.dll' (error 126: the specified module could not be found.)
HLE Notice: ELF does not have a path.

Initializing plugins...
Init GS
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Patches: No CRC found, using 00000000 instead.
Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Current Renderer: Direct3D 11 (Hardware renderer)
Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\dfail\Desktop\Games\PS2 Isos\Ratchet Deadlocked.iso
Image type  = DVD
 * CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
 * * Track 1: Data (Mode 1) (2127392 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
GSdx Lookup CRC:0
McdSlot 0 [File]: C:\Users\dfail\Downloads\pcsx2-v1.5.0-dev-2421-gf22843816-windows-x86\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1 [File]: C:\Users\dfail\Downloads\pcsx2-v1.5.0-dev-2421-gf22843816-windows-x86\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA     v02.30(20/02/2008)  Console
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
# Initialize memory (rev:4.00, ctm:196Mhz, cpuclk:147Mhz detected)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
 ROMGEN=2008-0220, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=14000200, 2MB, IOP mode)
 <20080220-175343,ROMconf,PS20230WC20080220.bin:11824>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (400:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Sep  5 2006 12:57:08
  CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2008-0220, 32M

Patches: No CRC found, using 00000000 instead.
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SCUS_974.65;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SCUS_974.65;1) Game CRC = 0x9BFBCD42, EntryPoint = 0x00800008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SCUS_974.65;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC

IOP Realtime Kernel Ver.0.9.1
    Copyright 1999 (C) Sony Computer Entertainment Inc. 
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15) 
iop heap service (99/11/03)
loadelf: fname cdrom0:¥SCUS_974.65;1 secname all
loadelf version 3.30
Input ELF format filename = cdrom0:¥SCUS_974.65;1
0 00800000 0019c03f ..........................
Loaded, cdrom0:¥SCUS_974.65;1
start address 0x800008
gp address 00000000
# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Elf entry point @ 0x00800008 about to get recompiled. Load patches first.
Not found Cheats file: C:\Users\dfail\Downloads\pcsx2-v1.5.0-dev-2421-gf22843816-windows-x86\cheats\9BFBCD42.pnach
Overall 0 Cheats loaded
GSdx Lookup CRC:9BFBCD42
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(Custom resolution) Framebuffer size set to 512x448 (1920x1344)
Additional 0 pixels overhead by enabling Large Framebuffer
Get Reboot Request From EE

PlayStation 2 ======== Update rebooting..

PlayStation 2 ======== Update reboot complete
cdvdman Init

IOP Realtime Kernel Ver. 2.2
    Copyright 1999-2002 (C) Sony Computer Entertainment Inc. 
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 (C)SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15) 
iop heap service (99/11/03)

==========================================================
 989snd (c)2000-2003 Sony Computer Entertainment America
 by Buzz Burrowes                               v3.1.7
                        (built May 10 2005 at 19:36:08)

 NO MIDI VERSION! No MIDI, AME, or basic VAG sounds
                  (banks and streams only)

 (build with sce library rev 3.0.1)
==========================================================
    Thread Priorities:
                         Sound Tick = 9
                           Main RPC = 58
                        Loading RPC = 59
                          Streaming = 60, 61, 62, 63
==========================================================

decode thread: aborted
decode thread: aborted
decode thread: aborted
OS: Windows 10 Home 64-Bit
CPU: Intel Core i7 6700 @ 3.40GHz 40 °C
        Skylake 14nm Technology
RAM: 12,0GB Dual-Channel Unknown @ 1063MHz (15-15-15-36)
GPU: 2048MB NVIDIA GeForce GTX 960 (ASUStek Computer Inc)
Motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. G20CB (LGA1151)
Reply

Sponsored links

#2
No one? Sad
OS: Windows 10 Home 64-Bit
CPU: Intel Core i7 6700 @ 3.40GHz 40 °C
        Skylake 14nm Technology
RAM: 12,0GB Dual-Channel Unknown @ 1063MHz (15-15-15-36)
GPU: 2048MB NVIDIA GeForce GTX 960 (ASUStek Computer Inc)
Motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. G20CB (LGA1151)
Reply
#3
Do you have skipdraw enabled maybe?
Reply
#4
I don't see what gpu you have in the log but if it's nvidia,better switch to OpenGL
I just tried the game and it works fine and while I was messing with the settings(the game seems to be cpu intensive and setting VU Cycle Stealing to 1,gives you a huge speed boost...like in the other R&C games)I find something...do you have the HW Hack skipdraw set to 1 because when it is set to 1 I also get that problem

I have the mobile version of 6700
Reply
#5
Hi! I'm sorry I didn't reply at the time, I must have missed the email. o-o; Also, I put my specs in my signature for easy checking.

So with OpenGL (Hardware) the gloom is still here. It's gone with either plugin in software mode, but it's all so annoyingly blurry. Skipdraw is set to 1, what should I set it to?
OS: Windows 10 Home 64-Bit
CPU: Intel Core i7 6700 @ 3.40GHz 40 °C
        Skylake 14nm Technology
RAM: 12,0GB Dual-Channel Unknown @ 1063MHz (15-15-15-36)
GPU: 2048MB NVIDIA GeForce GTX 960 (ASUStek Computer Inc)
Motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. G20CB (LGA1151)
Reply
#6
Skipdraw to 0, Half Pixel Offset to Normal, Blending Unit Accuracy to Basic, Disable Depth Emulation checked. See what that does for you.

Edit: Also note that the higher you crank up the internal resolution, the worse the bloom misalignment may be. Half Pixel Offset will help correct this to a satisfactory level on lower resolutions, but past 4x upscaling it may get out of control no matter what you do.

Edit again after testing: Enabling Skipdraw 1 causes the bloom to explode everywhere.
Mobo: ASUS Prime Z370-A
CPU: Intel i7-8700K (3.7 GHz)
RAM: G.Skill TridentZ, 2x8 GB DDR4 (3000 MHz)
GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW2 (8 GB)
OS: Windows 10 Pro (64 bit)

Oh yeah Red Pandas are cool too.


Reply
#7
It worked, it's fixed! Thank you so much. Smile
OS: Windows 10 Home 64-Bit
CPU: Intel Core i7 6700 @ 3.40GHz 40 °C
        Skylake 14nm Technology
RAM: 12,0GB Dual-Channel Unknown @ 1063MHz (15-15-15-36)
GPU: 2048MB NVIDIA GeForce GTX 960 (ASUStek Computer Inc)
Motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. G20CB (LGA1151)
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)