..:: PCSX2 Forums ::..

Full Version: XInput Wrapper for DS3 and Play.com USB Dual DS2 Controller
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509
Unfortunately, re-pairing my DS4s with the new driver (.160) doesn't work. The DS4s both get disconnected immediately, when trying to connect via BT:

Code:
2014-03-14 11:59:16.551 >> HCI_Connection_Request_EV [04]
2014-03-14 11:59:16.598 << HCI_Delete_Stored_Link_Key [0C12]
2014-03-14 11:59:16.613 << HCI_Remote_Name_Request [0419]
2014-03-14 11:59:16.613 >> HCI_Command_Complete_EV [0E] [00] [HCI_Delete_Stored_Link_Key]
2014-03-14 11:59:16.613 >> HCI_Command_Status_EV [0F] [00] [HCI_Remote_Name_Request]
2014-03-14 11:59:16.645 >> HCI_Remote_Name_Request_Complete_EV [07]
2014-03-14 11:59:16.645 -- Remote Name : A4:15:66:63:9B:2B - Wireless Controller
2014-03-14 11:59:16.645 << HCI_Accept_Connection_Request [0409]
2014-03-14 11:59:16.645 >> HCI_Command_Status_EV [0F] [00] [HCI_Accept_Connection_Request]
2014-03-14 11:59:16.816 >> HCI_Role_Change_EV [12]
2014-03-14 11:59:16.847 >> HCI_Connection_Complete_EV [03]
2014-03-14 11:59:16.863 >> HCI_Page_Scan_Repetition_Mode_Change_EV [20]
2014-03-14 11:59:16.879 >> HCI_Max_Slots_Change_EV [1B]
2014-03-14 11:59:16.925 >> L2CAP_Connection_Request [02] PSM [01]
2014-03-14 11:59:16.925 << L2CAP_Connection_Response [03]
2014-03-14 11:59:16.925 << L2CAP_Configuration_Request [04]
2014-03-14 11:59:16.925 >> L2CAP_Configuration_Request [04]
2014-03-14 11:59:16.925 << L2CAP_Configuration_Response [05]
2014-03-14 11:59:16.925 >> L2CAP_Configuration_Response [05]
2014-03-14 11:59:16.988 >> L2CAP_Disconnection_Request [06] Handle [0040]
2014-03-14 11:59:16.988 << L2CAP_Disconnection_Response [07]
2014-03-14 11:59:17.113 >> HCI_Link_Key_Request_EV [17]
2014-03-14 11:59:17.113 << HCI_Link_Key_Request_Reply [040B]
2014-03-14 11:59:17.113 << HCI_Set_Connection_Encryption [0413]
2014-03-14 11:59:17.113 >> HCI_Command_Complete_EV [0E] [00] [HCI_Link_Key_Request_Reply]
2014-03-14 11:59:17.113 >> HCI_Command_Status_EV [0F] [00] [HCI_Set_Connection_Encryption]
2014-03-14 11:59:17.128 >> HCI_Encryption_Change_EV [08]
2014-03-14 11:59:17.378 >> HCI_Disconnection_Complete_EV [05]
2014-03-14 11:59:38.641 >> HCI_Connection_Request_EV [04]
2014-03-14 11:59:38.656 << HCI_Delete_Stored_Link_Key [0C12]
2014-03-14 11:59:38.656 << HCI_Remote_Name_Request [0419]
2014-03-14 11:59:38.656 >> HCI_Command_Complete_EV [0E] [00] [HCI_Delete_Stored_Link_Key]
2014-03-14 11:59:38.656 >> HCI_Command_Status_EV [0F] [00] [HCI_Remote_Name_Request]
2014-03-14 11:59:38.687 >> HCI_Remote_Name_Request_Complete_EV [07]
2014-03-14 11:59:38.687 -- Remote Name : A4:15:66:63:9B:2B - Wireless Controller
2014-03-14 11:59:38.687 << HCI_Accept_Connection_Request [0409]
2014-03-14 11:59:38.687 >> HCI_Command_Status_EV [0F] [00] [HCI_Accept_Connection_Request]
2014-03-14 11:59:38.859 >> HCI_Role_Change_EV [12]
2014-03-14 11:59:38.890 >> HCI_Connection_Complete_EV [03]
2014-03-14 11:59:38.890 >> HCI_Page_Scan_Repetition_Mode_Change_EV [20]
2014-03-14 11:59:38.921 >> HCI_Max_Slots_Change_EV [1B]
2014-03-14 11:59:38.953 >> L2CAP_Connection_Request [02] PSM [01]
2014-03-14 11:59:38.953 << L2CAP_Connection_Response [03]
2014-03-14 11:59:38.953 << L2CAP_Configuration_Request [04]
2014-03-14 11:59:38.953 >> L2CAP_Configuration_Request [04]
2014-03-14 11:59:38.953 << L2CAP_Configuration_Response [05]
2014-03-14 11:59:38.953 >> L2CAP_Configuration_Response [05]
2014-03-14 11:59:38.999 >> L2CAP_Disconnection_Request [06] Handle [0040]
2014-03-14 11:59:38.999 << L2CAP_Disconnection_Response [07]
2014-03-14 11:59:39.124 >> HCI_Link_Key_Request_EV [17]
2014-03-14 11:59:39.124 << HCI_Link_Key_Request_Reply [040B]
2014-03-14 11:59:39.140 << HCI_Set_Connection_Encryption [0413]
2014-03-14 11:59:39.140 >> HCI_Command_Complete_EV [0E] [00] [HCI_Link_Key_Request_Reply]
2014-03-14 11:59:39.140 >> HCI_Command_Status_EV [0F] [00] [HCI_Set_Connection_Encryption]
2014-03-14 11:59:39.155 >> HCI_Encryption_Change_EV [08]
2014-03-14 11:59:39.389 >> HCI_Disconnection_Complete_EV [05]

BT was working flawlessly with the previous version (.139)
Folks, I was having the same troubles pairing over BT with the new 1.2.0.160, it might be because your BT is not compatible with ScpDriver install.

To fix this problem I manually installed the BT driver from the Zadig folder per the original directions and then installed the service from ScpDriver making sure I UNCHECKED "Bluetooth Driver" or else it seemingly will overwrite the compatible driver for your unsupported dongle.
(03-14-2014, 12:07 PM)wooden_shelf Wrote: [ -> ]Folks, I was having the same troubles pairing over BT with the new 1.2.0.160, it might be because your BT is not compatible with ScpDriver install.

To fix this problem I manually installed the BT driver from the Zadig folder per the original directions and then installed the service from ScpDriver making sure I UNCHECKED "Bluetooth Driver" or else it seemingly will overwrite the compatible driver for your unsupported dongle.

To quote from the update instructions:
Quote:** The DS3, BTH and Bus drivers have not changed, so you do not need to re-run ScpDriver.exe.

Furthermore, my dongle is on the supported list:
Code:
Installing devices with Id "USB\VID_0A12&PID_0001&REV_8891" using INF "C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\bthwinusb.inf_amd64_neutral_bb65126544cdaf87\BthWinUsb.inf".

I tried your suggestion nontheless, but it didn't work and I had to re-install the driver the standard way.
@blah0r: The drivers that get installed on DS3/DS4/BTH Dongles are Microsoft WinUSB, after WinUSB has been installed it never needs to changed.

Can you repeat the re-pair process and zip up your ScpService.log and post as an attachment.

Did you press the OK button after enabling the DS4 Repair check box? [forgot to do it a couple of times while I was testing lol]
(03-14-2014, 01:43 PM)Scarlet.Crush Wrote: [ -> ]Can you repeat the re-pair process and zip up your ScpService.log and post as an attachment.

Sure, see attachement.

Quote:Did you press the OK button after enabling the DS4 Repair check box? [forgot to do it a couple of times while I was testing lol]

Yea, I missed that step the first time, but meanwhile I've tried it several times doing it the right way Smile
@blah0r: need to see the log of when the re-pair happens, so

1. Disconnect your DS4 from USB.
2. Enable the DS4 Repair option.
3. Connect your DS4 to USB.
4. Wait a few seconds.
5. Disconnect from USB.
6. Press the PS button.
7. Wait 10 seconds.
8. Zip up and post your ScpService.log as an attachment.
(03-14-2014, 03:11 PM)Scarlet.Crush Wrote: [ -> ]@blah0r: need to see the log of when the re-pair happens, so

1. Disconnect your DS4 from USB.
2. Enable the DS4 Repair option.
3. Connect your DS4 to USB.
4. Wait a few seconds.
5. Disconnect from USB.
6. Press the PS button.
7. Wait 10 seconds.
8. Zip up and post your ScpService.log as an attachment.

Scarlet, I think the repairing process isn't getting triggered at all, maybe that's why it is missing from the service log.

I did the following:
1. stop service
2. update to .160
3. start service (entries around 14:16:xx in attached service log)
4. enable repair option (AND pressing OK Wink)

I then connected the DS4 via USB to three different USB ports (front, USB 3.0 rear, USB 2.0 rear). When attaching the DS4 to an USB port it hadn't been connected before, Windows started installing drivers.

However, non of my USB connection attempts produced any output in the service.log!

For sake of completeness I've tried to connect via BT afterwards, just getting the immediate disconnect again (around 14:22:xx in the log).

So it seems like the re-pairing process is never initiated.
@blah0: yeah, I don't see any USB connection happening in the log. Did you use Zadig to install WinUSB on to your DS4?

Pairing & Repairing are both done over USB, so if the service never sees the DS4 connecting via USB it can't Pair/Repair the Link Key.
(03-14-2014, 04:13 PM)Scarlet.Crush Wrote: [ -> ]@blah0: yeah, I don't see any USB connection happening in the log. Did you use Zadig to install WinUSB on to your DS4?

No, I hadn't installed WinUSB on my DS4 via zdiag. I did install it now and afterwards repairing worked.

Thanks for your help!
Hi, do any of you guys know if the DS 4 works with bluetooth on an Asus BT-21 (not the BT-211) dongle. It supports 2.0 and EDR but dont know about SSP ?

edit : Just saw this :Note - Secure Simple Pairing is used and requires a Bluetooth 2.1 + EDR (or later) dongle. on post 1854, answers my question. Nervermind.

Thanks @ Scarlet.Crush for the awesome drivers.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509