..:: PCSX2 Forums ::..

Full Version: XInput Wrapper for DS3 and Play.com USB Dual DS2 Controller
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509
Great driver, it works as a charm. But how do I use the motion sensing capabilities of the ps3 sixaxis and not just as an xbox360 controller?
Okay, I've been trying to solve this for two nights now, and I've got a deadline looming, and there doesn't appear to be any decent alternatives, so I'm hoping you guys can help me.

My controller was working fine earlier this week. Sometime in the last couple days, it managed to stop working. When I checked the server and monitor, it would list the controller slot as "Reserved", but it clearly was receiving feedback from the connected controller.

Attached is an example of the Monitor detailing the issue. The Server used to appear similarly, but hasn't since I tried uninstalling/reinstalling.

Thus far, I have tried, in many different combinations:
  • Toggling the SCP Service
  • Uninstalling the drivers and reinstalling them from the same location.
  • Trying different installation configurations.
  • Uninstalling the drivers and reinstalling them from a different location.
  • Disconnecting and reconnecting the controller.
  • Resetting the controller via the small reset button.
  • Restarting my computer.

I've spent several hours each night trying any troubleshooting tricks I can. I've attempted to Google the problem, and most of the results are from this thread. I found one guy who seems to have had the same problem, but he didn't seem to resolve it and hasn't posted in half a year.

Effectively, the Host Name is perpetually Disconnected, even when it recognizes the pad and lists it as Charging.

I have never used this controller with a BlueTooth Dongle. It has always been wired to my PC in the same slot with the same cable. Nothing has changed recently. I haven't reset. I haven't tinkered with the SCP driver. I have no clue what caused this. But I've tried disconnecting, uninstalling, reconnecting, reinstalling, in as many orders as I can. I've followed all tutorials on properly installing to ensure there is no conflict and all the drivers are installed properly. I'm at a loss at this point.

Anyone have an idea what's wrong?
(02-22-2015, 11:47 AM)Codexx Wrote: [ -> ]Okay, I've been trying to solve this for two nights now, and I've got a deadline looming, and there doesn't appear to be any decent alternatives, so I'm hoping you guys can help me.

My controller was working fine earlier this week. Sometime in the last couple days, it managed to stop working. When I checked the server and monitor, it would list the controller slot as "Reserved", but it clearly was receiving feedback from the connected controller.

Attached is an example of the Monitor detailing the issue. The Server used to appear similarly, but hasn't since I tried uninstalling/reinstalling.

Thus far, I have tried, in many different combinations:
  • Toggling the SCP Service
  • Uninstalling the drivers and reinstalling them from the same location.
  • Trying different installation configurations.
  • Uninstalling the drivers and reinstalling them from a different location.
  • Disconnecting and reconnecting the controller.
  • Resetting the controller via the small reset button.
  • Restarting my computer.

I've spent several hours each night trying any troubleshooting tricks I can. I've attempted to Google the problem, and most of the results are from this thread. I found one guy who seems to have had the same problem, but he didn't seem to resolve it and hasn't posted in half a year.

Effectively, the Host Name is perpetually Disconnected, even when it recognizes the pad and lists it as Charging.

I have never used this controller with a BlueTooth Dongle. It has always been wired to my PC in the same slot with the same cable. Nothing has changed recently. I haven't reset. I haven't tinkered with the SCP driver. I have no clue what caused this. But I've tried disconnecting, uninstalling, reconnecting, reinstalling, in as many orders as I can. I've followed all tutorials on properly installing to ensure there is no conflict and all the drivers are installed properly. I'm at a loss at this point.

Anyone have an idea what's wrong?

I have had the same issue myself. What I did was reset the controller as you have already done. Resynched it to the PS3, uninstalled SCP and moved the cable location to a different USB port, reinstalled SCP and it worked. I have had to do this a few times. Hopefully that will work for you.
(02-22-2015, 03:37 PM)Sylvanessa Wrote: [ -> ]I have had the same issue myself. What I did was reset the controller as you have already done. Resynched it to the PS3, uninstalled SCP and moved the cable location to a different USB port, reinstalled SCP and it worked. I have had to do this a few times. Hopefully that will work for you.

Re-synced to the PS3 twice now, and I even tried swapping the cable port. I was optimistic that reinstalling it that way would work, because it said it was reinstalling the drivers for Windows, but no such luck.

Anyone have any other suggestions?
(02-20-2015, 06:05 PM)SageX85 Wrote: [ -> ]Your problem seems latency, my dongle this, reports itself as the same CSR8510 A10, with this hardware ID: VID_0A12&PID_0001 rev8891.

I dont know if you are on desktop or laptop, but if you are on desktop, try moving the dongle to the front ports or using an USB 2.0 A-Male to A-Female Extension Cable, to get it far from the motherboard, it could be causing interference. I had that exact problem when i plugged mine on tha back of my cabinet after testing it on the front ports, at first i thought it was the ports, so i just leaved it plugged on the front, but a few days ago I tried with an extension and voila, my problems were mostly gone, every now and then i get a little lag but its mostly from the software side, it also happened plugging it on the front, and on linux i dont have that problem.

As a sidenote, I dont know why you installed it with zadig, it shouldnt be necessary. If you had any problem, going to device manager and searching for the bluetooth adapter, you replace the driver for the generic one, and then yopu install SCPDriver, it should work, but well you already got it working most of it soo this is moot now.

After hours of confusion, and not to mention frustration, I went and bought another dongle; and it arrived the following day. I rolled back all my drivers and did a fresh install of SCP as per the instructions and it had the exact same issue. That's when it hit me. How could I have been so stupid to not think it was latency? I assumed as I got a connection, the stuttering was due to incompatibility. Anyhow, after simply swapping USB port to a redundant USB3 port, the dongle works (almost) flawlessly. There is occassionally a little stutter, but it is 99% better than it was previously.

It was a little embarrassing considering I spent probably cumulatively the best part of a day on this issue - and I didn't rule out one very simple factor. Laugh

tl;dr - used a different USB port fixed everything, and I spent some needless money on an additional dongle.

No worries, now I can game wirelessly whilst transferring files to my phone.. R-r-right guys?? Blush


P.S. I used the Zadig tool as I was getting desperate and wanted to try every avenue possible before resorting to another dongle.. Which was rather futile anyway.
Hi, i uninstalled motioninjoy then installed SCP DS3, for use ds3 via bluetooth i installed zadig then everything works fine, but i recognized that after every reboot my computer bluetooth connection is not working and i have to instal zadig after every reboot for use my ds3 via bluetooth, do you know how can i solve that...
Hello there.Thanks for this great program.


Now on topic.I have a problem connecting one Ps3 Controller wireless.(cable works fine) Buttons flash like it is searching and it works fine on a ps3.Also i have tried other controllers and they work well.I uninstalled and reinstalled and i got this.

SCP Driver Installer 1.2.2.175 [24/2/2015 1:37:14 μμ]

Detected - Microsoft Windows 7 Home Premium Service Pack 1 (6.1.7601.65536 AMD64)
Selected WIN7 configuration.

SUCCESS - Virtual Bus Created
INFO - ENTER: DriverPackageInstallW
INFO - Looking for Model Section [SCProductions.NTamd64]...
INFO - Installing INF file 'C:\Users\Panos\Downloads\Compressed\SCP-DS-Driver-Package-1.2.0.160\ScpServer\bin\System\ScpVBus.inf' (Plug and Play).
INFO - Looking for Model Section [SCProductions.NTamd64]...
INFO - Installing devices with Id "root\ScpVBus" using INF "C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\scpvbus.inf_amd64_neutral_21ca245c0e23d7a5\ScpVBus.inf".
INFO - ENTER UpdateDriverForPlugAndPlayDevices...
SUCCESS - RETURN UpdateDriverForPlugAndPlayDevices.
INFO - Installation was successful.
SUCCESS - Install completed
INFO - RETURN: DriverPackageInstallW (0x0)
INFO - ENTER: DriverPackageInstallW
INFO - Looking for Model Section [SCProductions.NTamd64]...
INFO - Installing INF file 'C:\Users\Panos\Downloads\Compressed\SCP-DS-Driver-Package-1.2.0.160\ScpServer\bin\System\BthWinUsb.inf' (Plug and Play).
INFO - Looking for Model Section [SCProductions.NTamd64]...
INFO - Installing devices with Id "USB\VID_0A5C&PID_21E3&REV_0112" using INF "C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\bthwinusb.inf_amd64_neutral_bb65126544cdaf87\bthwinusb.inf".
INFO - Will force install because driver is not better and force flag is set.
INFO - ENTER UpdateDriverForPlugAndPlayDevices...
ERROR - RETURN UpdateDriverForPlugAndPlayDevices.
ERROR - Installation failed.
ERROR - PnP Install failed.
INFO - Attempting to rollback ...
ERROR - Rollback failed.
INFO - RETURN: DriverPackageInstallW (0x2)
INFO - ENTER: DriverPackageInstallW
INFO - Looking for Model Section [SCProductions.NTamd64]...
INFO - Installing INF file 'C:\Users\Panos\Downloads\Compressed\SCP-DS-Driver-Package-1.2.0.160\ScpServer\bin\System\Ds3WinUsb.inf' (Plug and Play).
INFO - Looking for Model Section [SCProductions.NTamd64]...
INFO - Installing devices with Id "USB\VID_054C&PID_0268&REV_0100" using INF "C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\ds3winusb.inf_amd64_neutral_15691982ca5c21ae\Ds3WinUsb.inf".
INFO - ENTER UpdateDriverForPlugAndPlayDevices...
SUCCESS - RETURN UpdateDriverForPlugAndPlayDevices.
INFO - Installation was successful.
INFO - Phantom Device with Hardware/Compatible Id 'USB\VID_054C&PID_0268&REV_0100' already has 'C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\ds3winusb.inf_amd64_neutral_15691982ca5c21ae\Ds3WinUsb.inf' installed on it.
SUCCESS - Install completed
INFO - RETURN: DriverPackageInstallW (0x0)
INFO - SCP DS3 Service Started.

Install Succeeded.

-- Install Summary --
SCP DS3 Service
Bus Device
Bus Driver
DS3 USB Driver
Hi, i'm trying to install a ds4 via usb, i was previously using a ds3. After following the instructions on the ds4 post i checked scpmonitor and everything there says disconnected, however if i open scpserver it shows host address disconnected but shows ds4 device charge with the characters counting up and my ds4 shows a blue light, but sometimes when i open the scpserver my pc bsod's and i have to reboot, here is scpserver log

Code:
2015-02-24 17:20:19.458 ++ C:\Users\Zaharaddeen\Downloads\Compressed\ScpServer\bin\ScpServer.exe  1.2.0.160
2015-02-24 17:20:19.504 ++ C:\Users\Zaharaddeen\Downloads\Compressed\ScpServer\bin\ScpControl.dll 1.2.0.160
2015-02-24 17:20:19.676 ++ Microsoft Windows 7 Ultimate Service Pack 1 (6.1.7601.65536 x86)
2015-02-24 17:20:19.676 -- Bus Open   : Offset 0
2015-02-24 17:20:19.676 -- Bus Open   : Path \\?\ROOT#SYSTEM#0002#{F679F562-3164-42CE-A4DB-E7DDBE723909}
2015-02-24 17:20:19.863 ## Mapper.Initialize() - Profiles [5] Active [Default] Mappings [0]
2015-02-24 17:20:19.926 -- Bus Plugin : Serial 1
2015-02-24 17:20:19.926 ++ Plugin Port #1 for [1C:96:5A:7C:00:D6]
2015-02-24 17:20:19.972 -- Started Device Instance [USB\VID_054C&PID_05C4\5&2E7669DA&0&2] Local [1C:96:5A:7C:00:D6] Remote [5C:93:A2:43:B7:16]
2015-02-24 17:20:19.957 -- USB Device : HID_Worker_Thread Starting
2015-02-24 17:25:39.608 ## Mapper.Shutdown()
2015-02-24 17:25:39.608 -- Bus Unplug : Serial 1
2015-02-24 17:27:09.923 ++ C:\Users\Zaharaddeen\Downloads\Compressed\ScpServer\bin\ScpServer.exe  1.2.0.160
2015-02-24 17:27:09.954 ++ C:\Users\Zaharaddeen\Downloads\Compressed\ScpServer\bin\ScpControl.dll 1.2.0.160
2015-02-24 17:27:10.438 ++ Microsoft Windows 7 Ultimate Service Pack 1 (6.1.7601.65536 x86)
2015-02-24 17:27:10.438 -- Bus Open   : Offset 0
2015-02-24 17:27:10.453 -- Bus Open   : Path \\?\ROOT#SYSTEM#0002#{F679F562-3164-42CE-A4DB-E7DDBE723909}
2015-02-24 17:27:10.485 ## Mapper.Initialize() - Profiles [5] Active [Default] Mappings [0]
2015-02-24 17:27:10.516 -- Bus Plugin : Serial 1
2015-02-24 17:27:10.516 ++ Plugin Port #1 for [1C:96:5A:7C:00:D6]
2015-02-24 17:27:10.531 -- Started Device Instance [USB\VID_054C&PID_05C4\5&2E7669DA&0&2] Local [1C:96:5A:7C:00:D6] Remote [5C:93:A2:43:B7:16]
2015-02-24 17:27:10.516 -- USB Device : HID_Worker_Thread Starting
2015-02-24 17:27:20.213 ## Mapper.Shutdown()
2015-02-24 17:27:20.213 -- Bus Unplug : Serial 1
2015-02-24 17:27:20.244 -- USB Device : HID_Worker_Thread Exiting
2015-02-24 17:27:23.065 ++ C:\Users\Zaharaddeen\Downloads\Compressed\ScpServer\bin\ScpControl.dll 1.2.0.160
2015-02-24 17:27:23.127 ++ Microsoft Windows 7 Ultimate Service Pack 1 (6.1.7601.65536 x86)
2015-02-24 17:27:23.127 ## Mapper.Initialize() - Profiles [5] Active [Default] Mappings [0]
2015-02-24 17:27:23.127 -- Bus Plugin : Serial 1
2015-02-24 17:27:23.143 ++ Plugin Port #1 for [1C:96:5A:7C:00:D6]
2015-02-24 17:27:23.143 -- Started Device Instance [USB\VID_054C&PID_05C4\5&2E7669DA&0&2] Local [1C:96:5A:7C:00:D6] Remote [5C:93:A2:43:B7:16]
2015-02-24 17:27:23.143 -- USB Device : HID_Worker_Thread Starting
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                2015-02-24 17:36:27.750 ++ C:\Users\Zaharaddeen\Downloads\Compressed\ScpServer\bin\ScpServer.exe  1.2.0.160
2015-02-24 17:36:27.796 ++ C:\Users\Zaharaddeen\Downloads\Compressed\ScpServer\bin\ScpControl.dll 1.2.0.160
(02-24-2015, 06:54 PM)Zee530 Wrote: [ -> ]Hi, i'm trying to install a ds4 via usb, i was previously using a ds3. After following the instructions on the ds4 post i checked scpmonitor and everything there says disconnected, however if i open scpserver it shows host address disconnected but shows ds4 device charge with the characters counting up and my ds4 shows a blue light, but sometimes when i open the scpserver my pc bsod's and i have to reboot, here is scpserver log

Did you installed the driver with zadig? It sounds like the problem is that you didnt
nevermind. Was having trouble setting up DS3 wireless and then getting it to work in retroarch without configuring it every time I exited the program. I seem to have it working flawless now. And it's great! Thanks for the program.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509